Početna » Nacionalna selekcija » Dejan Savić više nije selektor reprezentacije Srbije!

Dejan Savić više nije selektor reprezentacije Srbije!

Dejan Savic 100 godina vaterpola VSS
(Foto: Ivica Veselinov, VSS)

Dejan Savić više nije selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije, saopštio je Vaterpolo savez Srbije. Posle gotovo 10 godina seniorska reprezentacija dobiće novog selektora, a još uvek nije objavljeno njegovo ime.

Proslavljeni srpski vaterpolista, rekorder po broju odigranih utakmica za nacionalnu selekciju, Dejan Savić, reprezentaciju je preuzeo krajem 2012. godine, a u periodu od 10 godina Srbija je sa Savićem na klupi osvojila sve što se može osvojiti: dva olimpijska, tri evropska i jedno svetsko zlato, šest zlatnih medalja u Svetskoj ligi, po jedno zlato u Svetskom Kupu, na Mediteranskim i Univerzitetskim igrama.

Međutim, od 2018. godine, kada je bila evropski prvak, Srbija je osvojila zlato u Svetskoj ligi i na Olimpijskim igrama, dok na po dva vezana Evropska i Svetska prvenstva nije uspela da osvoji medalju. Ova 2022. godina je bila posebno loša, pošto je Srbija zauzela peto mesto na Svetskom i deveto na Evropskom prvenstvu, što je najslabiji rezultat u istoriji reprezentacije.

U kratkom saopštenju Vaterpolo saveza Srbije navodi se:

Vaterpolo savez Srbije obaveštava javnost da Dejan Savić više nije savezni selektor reprezentacije Srbije. Posle više obavljenih razgovora, Dejan Savić je podneo neopozivu ostavku koja je prihvaćena.

U proteklih deset godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, Dejan Savić je ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali među najbolje, ako ne i na mestu najboljeg trenera sveta.

Želimo Dejanu Saviću puno uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada.

Legendo, puno sreće!

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.