Početna » Nacionalna selekcija » Savić pred početak EP: Ovo su stepenice do Olimpijskih igara, u Parizu želimo da budemo najbolji

Savić pred početak EP: Ovo su stepenice do Olimpijskih igara, u Parizu želimo da budemo najbolji

Konferencija pred pocetak EP Split 2022
(Foto: www.facebook.com/leneuropeanaquatics)

Evropsko prvenstvo u Splitu počinje u subotu, a prva dva takmičarska dana rezervisana su za vaterpolistkinje. Potom će, 29. avgusta, u bazen i vaterpolisti.

Tim povodom, danas je u sali Arene Spaladium održana konferencija za medije, a pored predstavnika LEN i organizatora prvenstva, tu su bili i selektori Hrvatske i Srbije, Ivica Tucak i Dejan Savić.

Ovo je naša aktuelna reprezentacija. Potpuno je jasno da je to novi sastav i mi smo sa Hrvatima najviše promenili tim posle Igara u Tokiju – rekao je Savić i nastavio:

Ovaj sastav je novi čak i u odnosu na Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Ima tu povreda, ima stvari na koje ne možemo da utičemo.

U odnosu na Tokio nema 10 igrača, ostali su u sastavu Dušan Mandić, Strahinja Rašović i kapiten Sava Ranđelović.

Tradicija uspeha srpskog vaterpola ne dozvoljava da menjamo ambicije. One su i sada vezane za osvajanje medalje. Nekome će, ko posebno zna stanje u reprezentaciji, biti ovo možda i prepotentno ali naša obaveza je budemo u tradiciji našeg vaterpola. Imali smo privilegiju zahvaljujući Ivici Tucku da neformalno formalno utakmicom osetimo bazen i atmosferu. Siguran sam da će biti vrhunska organizacija, čestitke domaćinu. Uostalom Srbi, Hrvati i Mađari najbolje organizuju prvenstva.

Novinarskih pitanja skoro da nije bilo. Odnosilo se na stav prema situaciji ako se ne osvoji medalja odnosno da li bi to bio neuspeh:

Ako bi to bio neuspeh ali pod navodima naše odnosno moje funkcionisanje se ne bi promenilo. Ambicije bi tada ostale iste. Ovo su sve stepenice do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Tamo želimo da budemo najbolji. Sve do tada su prolazne stanice. Inače i dok sam igrao i sada kao trener nisam tražio alibi. Na neke stvari ne možete da utičete. Istina je da rezultati na poslednja dva takmičenja nisu bili očekivani ali idemo dalje. Svakoj ekipi treba dati podršku, pružiti joj šansu da raste do ispunjenja konačnog cilja a rekao sam to je plasman na Igrama.

Srbija Spanija OI 2021 Sava Randjelovic
(Foto: Ivica Veselinov, OKS)

Srbi su veče pre odigrali dobru utakmicu sa Hrvatima. Kapiten Sava Ranđelović je istakao:

Sve smo povezaniji, bilo je kvalitetno. Mnogo znači povratak Mandića posle bolesti. Verujem da ćemo biti spremni, posebno za duel sa Mađarima, najtežim rivalom u grupi.

Srbija će u Splitu učestvovati na svom devetom prvenstvu. U dosadašnjih osam bilo je pet prvih mesta, po jedno drugo, treće i peto.

Na konferenciji za medije izraženo je zadovoljstvo organizacijom. Predstavnici LEN Marko Biri i Miloš Mračević su čestitali hrvatskom savezu. Spaladium arena sa bazenima izgleda sjajno. Brojne manifestacije prate početak Evropskog prvenstva i izvesno je da će posle 2010. i Prvenstva u Zagrebu Hrvatska biti kvalitetan domaćin.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.