Početna » Ženski vaterpolo » Dragana Ivković pred početak EP: Atmosfera nam je veliki adut

Dragana Ivković pred početak EP: Atmosfera nam je veliki adut

Dragana Ivkovic selektorka Srbije
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije u subotu od 11 sati i 30 minuta igra prvi meč na Evropskom prvenstvu u Splitu. To je za srpske vaterpolistkinje četvrti Šampionat Evrope na kojem učestvuju u nizu, ali je glavni cilj da rezultat bude bolji u odnosu na pre dve godine, kada je Srbija zauzela poslednje mesto u Budimpešti. Sastav je mlad i u prvom kolu neće moći mnogo protiv Španije, aktuelnog evropskog prvaka. Međutim, protiv Slovačke, Izraela i Francuske, Srbija će imati veće šanse.

Sastav je mlad, Vuković i Lazić su 1994, Mandić i Miladinović 1997. godište, ostali su 2000. i mlađe. U Budimpešti smo sa iskusnijim timom bile poslednje i naš prvi cilj je da sada budemo uspešnije. Dobro smo radile, imale veliki broj utakmica, napredak je prisutan – kaže Dragana Ivković, selektorka Srbije.

Protiv Španije se ide na utisak:

I protiv Španije i protiv Italije. Mislimo i na Francusku koja sigurno vredi mnogo više od onoga što su prikazale nedavno u Sentešu kada smo mi pobedile. Videću još koga ću na tribine, Nađa Novaković ima probleme sa laktom. Idemo hrabro, atmosfera nam je veliki adut.

Ana Milicevic Srbija EP U19 Izrael
(Foto: www.facebook.com/leneuropeanaquatics)

Mlada Ana Milićević je sigruno igračica koja zaslužuje pažnju. Pre dve godine je bila među najzapaženijima u Budimpešti.

Tada nismo pobedile, vreme je da u Splitu budemo uspešnije. Dobro smo radile i sigurna sam da ćemo dati sve od sebe. Španija i Italija nisu rivali za nas ali sam sigurna da protiv ostalih rivala u grupi možemo do povoljnog rezultata.

Srbiju će predstavljati: Nikolina Travar (2001, Vojvodina), Vanja Lazić (1994, Crvena zvezda), Milana Popov (2002, Vojvodina), Jana Lujić (2005, Crvena zvezda), Nada Mandić (1997, Barseloneta), Jelena Vuković (1994, Trst), Lolita Avdić (2003, Vojvodina), Ana Milićević (2003, Partizan), Nađa Novaković (2000, Kalifornija univerzitet), Kristina Miladinović (1997, Partizan), Iva Lujić (2003, Crvena zvezda), Anja Švec (2000, Vojvodina), Anja Mišković (2002, Sent Frensis koledž), Janja Kaplarević (2002, Steaua), Hristina Ilić (2002, Crvena zvezda). Savezni trener: Dragana Ivković, treneri Ivana Ćorović i Eltina Dimitrijević, fizioterapeut Dragana Ivković, VSS predstavlja Novica Teodosijević.

Ženska reprezentacija Srbije je zauzela osmo, tada poslednje mesto, na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2006. godine, potom je bila deveta od dvanaest učesnika 10 godina kasnije u Areni, isti rezultat napravila je dve godine kasnije u Barseloni. Pre dve godine, u Budimpešti, zauzela je poslednje mesto.

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.