Početna » Nacionalna selekcija » Poznat sastav Srbije za Evropsko prvenstvo, bez Lazića i Jakšića u Splitu

Poznat sastav Srbije za Evropsko prvenstvo, bez Lazića i Jakšića u Splitu

Reprezentacija Srbije timska pred EP 2022
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, odredio je 15 igrača za Evropsko prvenstvo u Splitu.

Igraće: Dimtrije Strajo Rističiević (Panatinaikos, 50 utakmica), Dušan Mandić (Novi Beograd, 221 utakmica/354 gola), Radomir Drašović (Novi Beograd, 75/53), Sava Ranđelović (kapiten, Vašaš 196/80), Đorđe Vučinić (Novi Beograd, 18/28), Nemanja Vico (Radnički, 71/45), Strahinja Rašović (Novi Beograd, 113/190), Petar Velkić (Ortiđa, 18/13), Luka Pljevančić (Radnički 18/4), Marko Radulović (Radnički, 26/33), Ognjen Stojanović (Šabac, 44/49), Viktor Rašović (Novi Beograd 121/79), Lazar Dobožanov (Radnički 38), Stefan Branković (Radnički, 10/3), Vasilije Martinović (Novi Beograd 14/13).

Odavno zdravstveni problemi nisu uticali na tok priprema kao ove godine, pa se do poslednjeg trenutka čekao stav lekara oko povreda Dušana Mandića, Nikole Jakšića, Đorđa Lazića i Đorđa Vučinića. Odluka je da Mandić, koji je bio bolestan, odnosno Vučinić mogu u Split, a da bi odlazak Jakšića i posebno Lazića bili rizični i Savić je doneo odluku da momci nastave oporavak kod kuće.

Srbija prvu utakmicu igra 29. avgusta u 12 časova sa Izraelom, dva dana kasnije je u 19 duel sa Mađarskom, a u trećem kolu, ponovo u podne, rival je Slovenija.

Ukoliko Srbija bude prva u grupi biće direktno u četvrtfinalu gde bi protivnici najverovatnije mogli da budu Italija ili Crna Gora koji su u prednosti u odnosu na Nemačku i Holandiju. Ukoliko bi bili drugi Srbija u osmini finala mogla za rivala da ima Francusku a posle, ukoliko pobedi, ponovo na Italiju ili Crnu Goru.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.