Početna » Ženski vaterpolo » U Beogradu počinje Svetsko prvenstvo za juniorke, Ivana Ćorović odredila sastav

U Beogradu počinje Svetsko prvenstvo za juniorke, Ivana Ćorović odredila sastav

Zenska juniorska reprezentacija Srbije
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Beograd će od 1. do 8. avgusta na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“ biti domaćin Svetskog prvenstva za juniorke. To je peto izdanje Svetskog šampionata za igračice do 18 godina, a drugo koje se održava u Beogradu, koji je bio domaćin i pre četiri godine. Pre toga su organizatori bili Pert, Madrid i Okland, a pre dve godine je takmičenje u Larisi odloženo zbog pandemija korona virusa. Pre četiri godine u Beogradu je najbolja bila upravo Španija, dok su pre toga svetske šampionke bile Grčka, SAD i Rusija.

Bazen na Dorćolu je u potpunosti spreman za ovo takmičenje i čini se da je organizacija na još višem nivou nego pre četiri godine, a ne treba zaboraviti da će u avgustu Beograd biti domaćin i Svetskog prvenstva za vaterpoliste rođene 2004. godine i kasnije. Na zvaničnom sajtu takmičenja mogu se pratiti rezultati i live stream, a ljubitelji vaterpola će posle utakmica moći da pogledaju i fotografije sa mečeva.

Bazen Milan Gale Muskatirovic 2022 SP (1)
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Šesnaest reprezentacija podeljeno je u četiri grupe, a srpske igračice, koje su 2018. bile petnaeste, igraju u grupi sa Novim Zelandom, Španijom i Hrvatskom.

U sastavu Ivane Ćorović su: Maja Dulić (Eger), Ana Andrejić (Palilula), Jana Lujić (Crvena zvezda), Iva Marinković (Taš 2000), Ivana Tokić (Spartak), Jovana Radonjić (Taš 2000), Jovana Todorovski (Crvena zvezda), Staša Ilić (bez kluba), Tijana Lukić (Crvena zvezda), Anastasija Koreni (Taš 2000), Tara Pejčić (Crvena zvezda), Milica Zelić (Crvena zvezda), Aleksandra Antanasijević (Crvema zvezda) i Jovana Bogosavljević (Taš 2000).

Veoma mlada ekipa pripremale se prošle nedelje u Mađarskoj i cilj je da se prođe grupa, što neće biti lako.

Prošle godine smo u Šibeniku zauzeli 11. mesto i učestvujemo na ovom takmičenju zahvaljujući domaćinstvu. Devojke su naporno trenirale i prolazak grupe bi bio uspeh. Spremale smo se, motiv je veliki, želimo da pred svojom publikom odigramo najbolje što možemo – rekla je trener Ivana Ćorović.

Svetsko prvenstvo za juniorke u Beogradu

„A“ grupa: Italija, Kazahstan, Mađarska, Turska.

„B“ grupa: Grčka, Uzbekistan, Japan, SAD

„C“ grupa: Australija, Južna Afrika, Kanada, Holandija

„D“ grupa: Srbija, Hrvatska, Novi Zeland, Španija

Raspored prvog dana takmičenja

Kazahstan – Italija (9)
Turska – Mađarska (10.30)
Japan – Grčka (12)
Južna Afrika – Holandija (13.30)
Kanada – Australija (15.30)
Hrvatska – Španija (17)
Uzbekistan – SAD (18:30)
svečano otvaranje (19.45)
Novi Zeland – Srbija (20.30)

Jedan komentar

  • ovo takmicenje nikoga ne interesuje, samo su zatvorili bazen za gradjane i uskratili ih za rekreaciju u najvrelijim danima leta.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.