Početna » Nacionalna selekcija » Srpski vaterpolisti otputovali u Strazbur na finalni turnir Svetske lige

Srpski vaterpolisti otputovali u Strazbur na finalni turnir Svetske lige

(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Srpski vaterpolisti su jutros otputovali preko Frankfurta u Strazbur na finalni turnir Svetske lige. Već u 18 časova odigraće utakmicu prvog kola protiv Crne Gore.

Za razliku od prvobitno najavljenog spiska u sastavu je Lazar Dobožanov dok su u Beogradu ostali Radomir Drašović i Viktor Rašović. Dobožanov je počeo da trenira posle bolesti dok je korona ostavila Drašovića i Rašovića kod kuće. Na poslednjem testu su bili negatovni ali je odlučeno da zbog kompletnog oporavka ne idu na finalni turnir Svetske lige već će sa radom nastaviti u Beogradu.

U sastavu su: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Lazar Dobožanov (Radnički) , Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd, Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički).

Prvi rival je Crna Gora ali svi igrači ističu kvalitet grupe uz konstataciju da ono pravo sledi od četvrtfinala. Marko Radulović je posle dobrih partija u Budimpešti optimista.

Idemo uvek na maksimum , mada je sastav drugačiji . Španija je stari rival, svetski prvak. Australija je u Segedinu bila težak protivnik a Crna Gora je baš vaterpolo zemlja. Najvažnije će biti četvrtfinale. Dobro je da su stariji dobili malo odmora. Mi mlađi ćemo da  pokažemo koliko možemo da odgovorimo zahtevima trenera.

Dimitrije Strajo Rističević je prokomentarisao:

Šest utakmica u šest dana će biti napor za sve ekipe, posebno je bitno četvrtfinale. Jak je turnir, kvalitetni sastava Amerike i Francuske, finalisti svetskog prvensta Španija I Italija su tu. Nema kalkulacija, idemo uvek na pobedu.

Nemanja Vico veruje u dobar plasman:

Svetska liga je test da vidimo koliko možemo pod stresom, umorom i pritiskom. Ulazimo u svaku utakmicu iz sve snage. Nema slabog rivala. Na kraju biće ovo vid dokazivanja za mlađu ekipu i naravno u funkciji Splita.

Od ponedeljka do srede se igraju utakmice četvrtfinala, polufinala za plasman od prvog do četvrtog, odnosno petog do osmog mesta i za plasman.

Finalni turnir Svetske lige (Strazbur)

Grupa A

Prvo kolo (22.07.)

Italija – Kanada (14:00)
Francuska – SAD (20:00)

Drugo kolo (23.07.)

SAD – Kanada (18:00)
Italija – Francuska (20:00)

Treće kolo (24.07.)

Italija – SAD (14:00)
Francuska – Kanada (20:00)

Grupa B

Prvo kolo (22.07.)

Australija – Španija (16:00)
Srbija – Crna Gora (18:00)

Drugo kolo (23.07.)

Australija – Crna Gora (14:00)
Srbija – Španija (16:00)

Treće kolo (24.07.)

Srbija – Australija (16:00)
Crna Gora – Španija (18:00)

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.