Početna » Nacionalna selekcija » Savić odredio spisak igrača za finalni turnir Svetske lige u Strazburu

Savić odredio spisak igrača za finalni turnir Svetske lige u Strazburu

(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, odredio je spisak od 16 igrača, koji će od petka predstavljati Srbiju na finalnom turniru Svetske lige u Strazburu.

Na spisku su: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Petar Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički).

Zbog zdravstvenih razloga selektor nije mogao da računa na dvojicu golmana, Lazara Dobožanova (Radnički) i Vladimira Mišovića (Crvena zvezda).

Srbija će u grupi igrati sa Crnom Gorom (22.7. u 18), Španijom (23.7. u 16) i Australijom (24.7. u 16), dok su u drugoj grupi Italija, Kanada, SAD i Francuska.

Još ranije smo odlučili da u Strazbur zbog naporne sezone ne vodimo, da odmorimo Strahinju Rašovića, Dušana Mandića, Nikolu Jakšića, Savu Ranđelovića i Đorđa Lazića dok je Branislav Mitrović u Budimpešti, takođe po dogovoru završio akcije za ovo leto. U godini izuzetno zgusnutog kalendara u Strazburu ćemo odigrati sa ovim timom najbolje što možemo,da i ovi igrači osete zajedno ovo takmičenje. Preostali deo ekipe sa golmanima Dobožanovim i Mišovićem će od 21. jula nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo u Splitu – rekao je Savić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.