Početna » Nacionalna selekcija » Srbija bolja od Crne Gore, protiv Mađarske ili SAD za peto mesto na SP

Srbija bolja od Crne Gore, protiv Mađarske ili SAD za peto mesto na SP

Nikola Jaksic Srbija Crna Gora
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Crnu Goru rezultatom 10:7, u prvom meču razigravanja od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Protivnik Srbije u borbi za peto mesto, u nedelju od 17 sati, biće bolji iz duela Mađarske i Sjedinjenih Američkih Država.

Nije bilo lako našim igračima da se vrate u normalu posle bolnog poraza u četvrtfinalu od Hrvatske.

I pored ravnopravne igre u prve dve četvrtine bilo je vidljivo da naš tim predvođen odličnim Jakšićem (MVP) i Rašovićem ima kvaliitet za pobedu. Ponovo nije bio dobar igrač više, ali je odbrana bila ta koja je rešila susret jer su Crnogorci sve golove postigli sa igračem više i iz peterca.

Strahinja Rasovic Srbija Crna Gora SP
(Foto: Slobodan Sandić, waterpoloserbia.org)

Jedan od ključnih momenata bio je pogodak Drašovića sa igračem više za 5:4 u samom finišu prvog poluvremena. Zapaženi Vico je povisio na 6:4 i do kraja je rival samo uspeo dva puta da se probliži na gol minusa. Razigrao se Strahinja Rašović a tačku je stavio iz peterca Radulović.

Selektor Dejan Savić je rekao:

Definitivno igra nije bila na zadovoljavajućem nivou, sigurno da su ovakve utakmice teške. Pobedi uvek ekipa koja se brže oporavi od šoka u četvrtfinalu. Posle prve dve četvrtine smo malo stisli odbranu,odvojili smo se i to je bilo to. Svako mesto je bitno, nije isto biti pet ili sedmi.

Golman Lazar Dobožanov:

Teška utakmica kao što smo i očekivali. Na kraju smo uspeli boljom igrom u odbrani da se odvojimo rezultatski. Pokazali smo karakter posle poraza u četvrfinalu.

Strahinja Rašović:

Drago mi je zbog nas samih. Pokazali smo karakter, podigli se posle loše situacije, videli smo da možemo. Ključ je bio u boljoj odbrani.

Nikola Jakšić je bio MVP:

Odigrali smo daleko bolje odbranu, primili smo samo jedan gol iz pozcionog napada. Nije isto kada primite sedam ili 14 golova. Tu se videla razlika, igraćemo još bolje.

Crna Gora – Srbija 7:10 (2:2, 2:3, 2:3,1:2)

Bazen „Alfred Hajoš“. Sudije: Stavridis (Grčka) i Gomez (Španija). Igrač više: Crna Gora 9 (6), Srbija 13 (4). Peterci: Crna Gora 1 (1), Srbija 1 (1).

CRNA GORA:Lazović, Mršić 1, Vučurović , Averka , Čučković, Popadić 2, Radović, Đurđić 3, Perković 1, Baničević, Matković, Petković, Tešanović (11 odbrana, 52 %). Selektor: Gojković.

SRBIJA: Dobožanov (5 odbrana 63 %), Mandić, Subotić, Ranđelović, Lazić 1, Vico 1, S.Rašović 3, Lukić, Jakšić 3, Radulović 1, Drašović 1, V.Rašović, B.Mitrović (3 odbrane, 43 %). Selektor: Savić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace