Početna » Evrokupovi » Sukno: Igor Milanović je veličina, uputio mi je lepe reči posle utakmice

Sukno: Igor Milanović je veličina, uputio mi je lepe reči posle utakmice

Pro Reko Sandro Sukno F8 Lige sampiona 2022
(Foto: facebook.com/F8BelgradeLEN)

Vaterpolisti Pro Reka osvojili su 10. titulu šampiona Evrope, a nekadašnji vaterpolista trofejnog kluba, a danas trener, Sandro Sukno, već na početku svoje trenerske karijere se popeo na evropski tron.

Sukno je zbog bolesti srca prerano završio igračku karijeru, u najboljim godinama, kada je bio jedan od najboljih igrača na svetu. Međutim, ubrzo se preselio na klupu, najpre kao član stručnog štaba reprezentacije, a potom i kao trener Primorca iz Kotora. Prošle godine, po osvajanju Lige šampiona, klupu Pro Reka napustio je Španac Gabrijel Hernandez, a priliku je iznenada dobio Sukno.

Predvodio je Pro Reko do duple krune u Italiji, Superkupa Evrope i nove evropske titule, te je na taj način pokazao da od njega može mnogo da se očekuje u budućnosti, s obzirom da će krajem juna proslaviti 32. rođendan.

Po završetku finala u Beogradu i pobede nad domaćim klubom rezultatom 17:16, Sukno nije krio oduševljenje.

Jako teška utakmica, treći dan. Iznenađen sam ritmom. Jako je teško odigrati tri teške utakmice u tri dana. Od četiri trofeja osvojili smo sva četiri, ovaj trofej u gostima ako se tako može reći. Momci su vrhunski ljudi, a u bazenu su pokazali umeće.

Nosio je kapicu italijanskog kluba u dva navrata, u sezoni 2011/2012, a potom od 2015. do 2017. godine, kada je morao da prekine igračku karijeru. Sa Rekom je osvojio dve titule šampiona Evrope, a interesantno je da mu je u sezoni 2014/2015 trener u Pro Reku bio Igor Milanović.

Puno cenim Igora Milanovića, kao trenera, igrača, ali i kao osobu. Jedna veličina i stvarno mi je dao lepe reči nakon utakmice, što će mi puno pomoći. Ovo mi je prva ozbiljna trenerska godina i stvarno uživam u ovom poslu.

Osvrnuo se i na svoju igračku karijeru.

Nažalost sam prerano prestao igrati, ali završio sam tu karijeru i srećan sam u ovom poslu.

Sukno je istakao i da nije bilo lako igrati u vreloj atmosferi u Beogradu.

Veliki je pritisak, publika skače, protivnik je tu. Imali smo vrhunskih šuteva iz daljine i tako smo uspeli da se vratimo u utakmicu. Na kraju smo imali više mentalne snage i postali prvaci Evrope.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.