Početna » Domaća takmičenja » Sava izborila plasman u Prvu A ligu, Rasina se preselila u niži rang takmičenja

Sava izborila plasman u Prvu A ligu, Rasina se preselila u niži rang takmičenja

Sava proslava plasman u Prvu A ligu
(Foto: Glas podrinja)

Vaterpolisti Save iz Šapca napravili su veliki uspeh, pošto su kroz baraž izborili plasman u Prvu A ligu Srbije. Šapčani su u dve utakmice baraža bili bolji od Rasine, najpre u gostima 11:10, a potom i na svom bazenu rezultatom 10:7, pa su tako poslali Kruševljane u niži rang takmičenja, odnosno Prvu B ligu.

Podsećamo, direktan plasman u Prvu A ligu obezbedio je ŽAK iz Kikinde, koji je bio lider Prve B lige i tako je u višem rangu takmičenja zamenio poslednjeplasiranu Palilulu.

Interesantno je da je Rasina u obe utakmica baraža ispustila solidnu prednost. U prvom meču Kruševljani su vodili 6:3 i 8:5 pred početak četvrtog perioda, a u drugom susretu su na poluvremenu imali vođstvo od 4:1. Međutim, Sava je bila bolja u nastavku, preokrenula je na 6:5 do kraja trećeg perioda, a potom je uvećala razliku i stigla do pobede,

Utakmice za plasman u Prvu A ligu Srbije

Rasina – Sava 10:11 (3:3, 3:0, 2:2, 2:6)

RASINA: Durutović, Knežević 1, Vasiljević, Dončić, Tomašević 4, Spasić, Marić, Maksimović 1, Bogdanović, Zdravković 1, Milanović, Đokić, Veljović, Rašić 3. Trener: Matejić.

SAVA: Alimpić, Novaković 3, Babić 1, Zec 2, Marić, Trbović 2, Savković, Jezdimirović 1, Pantelić 1, Lazić, Zec 1, Milanović, Mijailović, Mitić. Trener: Car.

Sava – Rasina 10:7 (1:3, 0:1, 5:1, 4:2)

SAVA: Alimpić, Novaković 1, Babić, Zec, Marić 3, Trbović 2, Savković 2, Jezdimirović, Pantelić 2, Lazić 1, Zec, Mićanović, Mijailović, Mićić. Trener: Car.

RASINA: Durutović, Knežević, Vasiljević, Dončić 2, Tomašević 4, Spasić, Marić, Maksimović, Bogdanović, Zdravković, Milanković, Đokić, Rilak,Rašić 1. Trener: Matejić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.