Početna » Domaća takmičenja » Sava izborila plasman u Prvu A ligu, Rasina se preselila u niži rang takmičenja

Sava izborila plasman u Prvu A ligu, Rasina se preselila u niži rang takmičenja

Sava proslava plasman u Prvu A ligu
(Foto: Glas podrinja)

Vaterpolisti Save iz Šapca napravili su veliki uspeh, pošto su kroz baraž izborili plasman u Prvu A ligu Srbije. Šapčani su u dve utakmice baraža bili bolji od Rasine, najpre u gostima 11:10, a potom i na svom bazenu rezultatom 10:7, pa su tako poslali Kruševljane u niži rang takmičenja, odnosno Prvu B ligu.

Podsećamo, direktan plasman u Prvu A ligu obezbedio je ŽAK iz Kikinde, koji je bio lider Prve B lige i tako je u višem rangu takmičenja zamenio poslednjeplasiranu Palilulu.

Interesantno je da je Rasina u obe utakmica baraža ispustila solidnu prednost. U prvom meču Kruševljani su vodili 6:3 i 8:5 pred početak četvrtog perioda, a u drugom susretu su na poluvremenu imali vođstvo od 4:1. Međutim, Sava je bila bolja u nastavku, preokrenula je na 6:5 do kraja trećeg perioda, a potom je uvećala razliku i stigla do pobede,

Utakmice za plasman u Prvu A ligu Srbije

Rasina – Sava 10:11 (3:3, 3:0, 2:2, 2:6)

RASINA: Durutović, Knežević 1, Vasiljević, Dončić, Tomašević 4, Spasić, Marić, Maksimović 1, Bogdanović, Zdravković 1, Milanović, Đokić, Veljović, Rašić 3. Trener: Matejić.

SAVA: Alimpić, Novaković 3, Babić 1, Zec 2, Marić, Trbović 2, Savković, Jezdimirović 1, Pantelić 1, Lazić, Zec 1, Milanović, Mijailović, Mitić. Trener: Car.

Sava – Rasina 10:7 (1:3, 0:1, 5:1, 4:2)

SAVA: Alimpić, Novaković 1, Babić, Zec, Marić 3, Trbović 2, Savković 2, Jezdimirović, Pantelić 2, Lazić 1, Zec, Mićanović, Mijailović, Mićić. Trener: Car.

RASINA: Durutović, Knežević, Vasiljević, Dončić 2, Tomašević 4, Spasić, Marić, Maksimović, Bogdanović, Zdravković, Milanković, Đokić, Rilak,Rašić 1. Trener: Matejić.

Vaterpolo vesti WebShop

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner mornarska

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace