Početna » Ženski vaterpolo » Pripreme ženske reprezentacije u punom jeku: Svaka devojka je delić slagalice

Pripreme ženske reprezentacije u punom jeku: Svaka devojka je delić slagalice

Vaterpolistkinje-pripreme-Madjarska-2022
(Foto: ŽVK Crvena zvezda)

Žensku vaterpolo reprezentaciju Srbije za deset dana očekuje kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u Splitu, a srpske vaterpolistkinje će u Zrenjaninu od 17. do 20. februara igrati sa Grčkom, Švajcarskom, Turskom i Belgijom.

Pripreme su počele 17. januara u Košutnjaku, ali se stručni štab već na startu suočio sa problemima zbog zdravstvene situacije, budući da je određeni broj igračica bio pozitivan na korona virus i da je potrebno vreme da se vrate u trenažni proces. Posle dvonedeljnog treniranja u Košutnjaku, 14 igračica, koje su u tom trenutku bile spremne za trening, nastavile su pripreme u Mađarskoj, gde je Srbija sparingovala sa ekipama Ferencvaroša, BVSC-a, Segedina i Senteša.

Na spisku su bile: Jelena Vuković, Vanja Lazić, Nikolina Travar, Miljana Dimitrijević, Anja Švec, Hristina Ilić, Janja Kaplarević, Mina Ignjić, Iva Lujić, Aleksandra Trmčić, Jovana Todorovski, Jana Lujić, Milica Zelić i Tara Pejčić.

Druga faza priprema zakazana je za ponedeljak, 7. februar, kada će se reprezentaciji pridružiti Nada Mandić i Nađa Novaković. U Beogradu će se trenirati nekoliko dana, a potom se putuje u Zagreb, gde će reprezentacija Srbije sparingovati sa domaćom selekcijom od 10. do 13. februara.

Na pripremama u Beogradu biće: Vanja Lazić, Nikolina Travar, Miljana Dimitrijević, Nada Mandić, Janja Kaplarević, Tara Pejčić, Anja Švec, Iva Lujić, Lolita Avdić, Aleksandra Trmčić, Jana Lujić, Kristina Miladinović, Nađa Novaković, Milica Nastić, Hristina Ilić, Milana Popov, Mina Ignjić, Tatjana Teodorović, Ana Milićević, Milica Zelić i Jovana Todorovski.

Ivana Ćorović, koja će predvoditi selekciju Srbije na kvalifikacionom turniru, istakla je:

Do sada smo odradili ciklus priprema u Beogradu, za vreme kojeg smo imali dosta problema, najviše zbog zdravstvene situacije. Određeni broj devojaka bio je zaražen korona virusom, ili tek izašao iz izolacije, pa nam je za njih bilo najvažnije da polako ulaze u trenažni proces, ritmom koji je odgovarajući za njihov organizam – rekla je bivša reprezentativka Srbije i dodala:

Takođe, ispitni rokovi i školske obaveze su nešto što su devojke usklađivale sa sportskim obavezama, i mislim da mogu da kažem da su se stvarno potrudile sve da uklope na maksimalnom mogućem nivou. Nakon ovog ciklusa nam se priključuju još neke devojke, koje nisu do sada mogle da budu tu, što zbog obaveza, što zbog zdravstvenog stanja, pa ćemo biti svi na okupu.

Zenska vaterpolo selekcija U17 U20 seniorke
(Foto: llwaterpoloclubredstar.org)

Od 17. do 30. januara srpske vaterpolistkinje su se pripremale na bazenu u Košutnjaku, a potom su otputovale u Mađarsku.

Za vreme priprema u Beogradu sparingovali smo sa dečacima iz Partizana, a u Mađarskoj sa ekipama Ferencvaroša, BVSC-a, Segedina i Senteša. Ono što je evidentno je da iz sparinga u sparing popravljamo određene segmente i podižemo nivo igre. Nakon Mađarske smo se vratile u Beograd, pa idemo u Zagreb na pripreme sa reprezentacijom Hrvatske.

Međutim, pored svih problema, Ćorović ističe da se dobro radi.

Energija koju imaju devojke stvarno je fantastična. Koliko god da im je teško, i koliko god da su umorne, a sigurno jesu, vrlo su pozitivne, spremne za rad, da pomognu jedna drugoj… Uklapaju se i nadopunjuju u svakom mogućem smislu i svaka od njih ima nešto što predstavlja delić slagalice, kako međusobno, tako i sa stručnim štabom. Tu su Dragana Ivković, koja nije u prilici da vodi ekipu, ali će biti uz nju dok god je to moguće, Ivan Filipić, kolege iz Partizana Marko Janković i Ivan Srdanov, koji nam pomažu dok smo u Beogradu, terapeutkinja Dragana Ivković, a do skoro je sa nama bio i Miroslav Tomović, koji zbog svojih obaveza na žalost ne može više da nas prati.

Jelena Vuković
(Foto: VSS / Marcel ter Bals)

Treba posebno izdvojiti Jelenu Vuković, igračicu italijanskog kluba Orizonte.

Moram da istaknem požrtvovanost Jelene Vuković, koja sa izuzetno velikim naporima uklapa reprezentativne i obaveze sa svojim klubom, pošto je sa priprema u Beogradu otišla u Italiju, pa nam se pridružila u Budimpešti, a zatim ponovo ide u Italiju da odigra utakmicu. Njen stav, ponašanje, odnos prema treninzima, utakmicama, pre svega reprezentaciji, je za primer svim ostalim devojkama, a mislim da taj primer i one slede.

Za kraj, Ivana Ćorović je zaključila:

Na osnovu svega do sada urađenog i viđenog, mogu da kažem da sam zadovoljna i da se nadam da ćemo u istom ritmu i da nastavimo dalje.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Zinzino

Proizvodi

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Grupa A
SelekcijaUPNIGRB
Mađarska2200+184
Gruzija2101+32
Crna Gora2101-32
Brazil2002-180
Grupa B
SelekcijaUPNIGRB
Grčka2110+113
Hrvatska2110+43
Japan2101-102
Nemačka2002-50
Grupa C
SelekcijaUPNIGRB
Španija2200+434
Italija1100+182
Kanada1001-170
Južna Afrika2002-440
Grupa D
SelekcijaUPNIGRB
Srbija2200+54
SAD2101-52
Australija2101+92
Kazahstan2002-190