Početna » Nacionalna selekcija » Srpski vaterpolisti spremni za Italiju: Ovo je početak priprema za Svetsko i Evropsko prvenstvo

Srpski vaterpolisti spremni za Italiju: Ovo je početak priprema za Svetsko i Evropsko prvenstvo

Srbija Hrvatska 2022
(Foto: Ivica Veselinov, VSS)

Srpski reprezentativci okupili su se u nedelju uveče na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“, a u ponedeljak putuju u Šabac, gde ih dan kasnije od 19 sati očekuje meč prvog kola Svetske lige sa Italijom.

U konkurenciji za meč sa Italijanima su: Branislav Mitrović (Vašaš), Dimitrije Rističević (Partizan), Vladimir Mišović (Crverna zvezda), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Petar Tomić (Novi Beograd), Nemanja Vico (Partizan), Đorđe Lazić (Breša), Viktor Rašović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički).

Početak sezone i sve je novo. To se videlo i u duelu sa Hrvatskom početkom godine. Imamo šta da radimo. Više ćemo o kvalitetu Italije znati posle utakmice i tada možemo da razgovaramo. Video sam spisak igrača i kolega Kampanja dovodi dosta mladih, novih igrača. Kao što sam rekao, to je sve novo i za njih i za nas. U svakom slučaju, iz tima koji je igrao u Tokiju i Italijani neće imati sedam, osam igrača. Kalendar je zgusnit, teško je sve to da se izdrži. Svetska liga je i njima i nama početak priprema za Svetsko prvenstvo u Fukuoki i kasnije Evropski šampionat u Splitu – rekao je selektor, Dejan Savić.

U grupi sa Srbijom i Italijom je još selekcija Slovačke, koja će ugostiti Srbiju u martu.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.