Početna » Video » Podkast “Pod kapicom“: Perica Bukić (VIDEO)

Podkast “Pod kapicom“: Perica Bukić (VIDEO)

U 68. epizodi podkasta „Pod kapicom“ gost je bio Perica Bukić, bivši igrač Solarisa, Mladosti i Jadrana, dvostruki olimpijski šampion, osvajač čak 40 odličja u klupskoj i reprezentativnoj karijeri i dugogodišnji funkcioner Vaterpolo saveza Hrvatske.

Rođen je u Šibeniku, a vaterpolo je počeo da trenira u Solarisu, čiji je bio i kapiten. Ipak, najveći deo seniorske karijere proveo je u Zagrebu, igrajući za Mladost, za koju je nastupao od 1987. do 1991. i od 1992. do 2001. godine. U tom periodu osvojio je tri titule šampiona Evrope, dok je jednu sezonu proveo u splitskom Jadranu, sa kojim je 1992. godine takođe osvojio evropsku titulu.

Dugo je igrao za reprezentaciju. Sa selekcijom Jugoslavije je osvojio dva olimpijska zlata, u Los Anđelesu 1984. i Seulu 1988. godine, kao i dva svetska zlata, dok je sa reprezentacijom Hrvatske osvojio olimpijsko srebro u Atlanti 1996. godine.

Po završetku igračke karijere, ostao je u sportu. Od 2001. do 2008. je bio direktor Mladosti, a od 2004. je u Vaterpolo savezu Hrvatske. Već više od 10 godina se nalazi na čelu Regionalne lige.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.