Početna » Ženski vaterpolo » Poznat sistem takmičenja za vaterpolistkinje: Za titulu će se boriti 10 klubova

Poznat sistem takmičenja za vaterpolistkinje: Za titulu će se boriti 10 klubova

Zvezda Vojvodina vaterpolistkinje
(Foto: ŽVK Crvena zvezda)

Vaterpolo savez Srbije predstavio je novi sistem takmičenja u Prvenstvu i Kupu Srbije za vaterpolistkinje, kako za seniorke, tako i za mlađe kategorije.

Za Prvenstvo Srbije prijavilo se čak deset ekipa, a to su: Vojvodina, Crvena zvezda, Palilula, Taš 2000, Spartak, Senta, Vračar, Valis, Šabac, kao i novoosnovani Partizan, koji do početka takmičenja mora da ispuni uslove za dobijanje licence za takmičnje.

Šampionat Srbije će se igrati u tri faze. Već od 5. do 7. novembra na programu će biti kvalifikacioni turniri, a u toj fazi će deset klubova biti podeljeno u dve grupe. U grupi A su Vojvodina, Taš 2000, Senta, Vračar i Šabac, a u grupi B Crvena zvezda, Palilula, Spartak, Valis i Partizan. Po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe obezbediće mesto u Prvoj A, a preostalih šest klubova će igrati u Prvoj B ligi.

U Prvoj A ligi klubovi će od 13. novembra do 19. marta odigrati utakmice po dvostrukom bod sistemu, a posle šest kola biće poznat plasman pred plej-of. Plej-of počinje 2. aprila, kada se igraju prve utakmice polufinala, u kojem će se sastati prvoplasirani i četvrtoplasirani, odnosno drugoplasirani i trećeplasirani tim. Nedelju dana kasnije na programu su revanš mečevi, a pobednici tih duela će se plasirati u finale. U borbi za prvo i treće mesto igraće se na dve pobede, a termini su 30. april, 14. maj i, ako bude potrebe, 28. maj.

ŽVK Crvena zvezda - ŽVK Vojvodina
(Foto: ŽVK Crvena zvezda)

U Prvoj B ligi šest ekipa će igrati takođe po dvostrukom bod sistemu od 14. novembra do 27. marta, a posle 10 odigranih kola uslediće plej-of za četiri najbolje ekipe i sistem takmičenja je isti kao u Prvoj A ligi, s tim da će se klubovi tu boriti za peto i sedmo mesto.

Za takmičenje u Kupu Srbije prijavilo se šest ekipa: Crvena zvezda, Vojvodina, Taš 2000, Valis, Šabac i Partizan. Sistem takmičenja ove sezone nešto drugačije. Prvo će se igrati jedan kvalifikacioni turnir od 16. do 18. decembra, a potom će 28. decembra dve najbolje plasirane ekipe igrati u finalu.

U novoj sezoni za titulu šampiona Srbije boriće se i pet selekcija u mlađim kategorijama, odnosno igračice do 12, 14, 16, 18 i 19 godini. Četiri starije selekcije igraće i u Kupu, a turniri će biti održani u decembru, januaru i februaru. Najpre će za trofej igrati 18-godišnjakinje 4. i 5. decembra. Potom će u januaru biti održano takmičenje za igračice do 14 (29.01. – 30.01.) i 19 godina (15.01. – 16.01.), a vaterpolistkinje do 16 godina igraće za Kup 12. i 13. februara naredne godine.

Turniri Prvenstva Srbije biće održani u maju i junu.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.