Početna » Nacionalna selekcija » Mlađi juniori spremi za Evropsko prvenstvo na Malti

Mlađi juniori spremi za Evropsko prvenstvo na Malti

Srbija 2004 turnir Segedin
(Foto: waterpoloserbia.org)

U nedelju na Malti počinje Evropsko prvenstvo za mlađe juniore, vaterpoliste rođene 2004. godine i kasnije, a selekcija Srbije, pod vođstvom Miloša Korolije i Slobodana Nikića, u prvom kolu igra protiv Turske. Rivali u grupi biće još Gruzija i Grčka..

Na spisku selektora Korolije su: Radosav Virijević (Radnički), Petar Pajković (Vojvodina), Pavle Mušikić (Banjica), Zoran Božović (Partizan), Andrija Jauković (Banjica), Petar Stanić (Valis), Viktor Urošević (Taš), Aleksandar Kovačević (Valis), Nikola Kojić (Partizan), Marko Dimitrijević (Partizan), Vuk Anđelić (Beograd), Rodoljub Gajić (Crvena Zvezda), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Mihajlo Pavlović (Banjica), Veljko Fuštić (Beograd).

Do turnira u Segedinu je sve bilo u najboljem redu. Posle toga su počeli zdravstveni problemi i na kraju nismo mogli da računamo na Gavrilovića, Janoševića i Tomića. Grupa nije laka. Grčka je uvek standarno kvalitetna, napreduju Gruzijci, dok su Turci možda slabiji rival. Prvi cilj je prvo mesto u grupi, mada je najbitnije kako ćemo dočekati četvrtfinale. Ukrštamo sa grupom u kojoj su Crnogorci, Italijani i Holanđani tako da ni tu neće biti lak posao – kaže trener Miloš Korolija.

Pored Korolije i Nikića, u stručnom timu su još trener Mijat Mijatović, doktor Miodrag Nastić i vođa puta Goran Čanković. Sudija na prvenstvu ispred Srbije biće Ivan Raković.

Evropsko prvenstvo za mlađe juniore na Malti

Grupa A: Italija, Crna Gora, Ukrajina, Holandija.

Grupa B: Španija, Malta, Hrvatska, Rumunija.

Grupa C: Mađarska, Nemačka, Rusija, Belorusija.

Grupa D: Gruzija, Srbija, Turska, Grčka.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace