Početna » Transferi » Miroslav Bajin novi trener Vojvodine

Miroslav Bajin novi trener Vojvodine

Miroslav Bajin VK Vojvodina
(Foto: VK Vojvodina)

Novi trener Vaterpolo kluba Vojvodina je Miroslav Bajin, koji se posle devet godina rada u Mađarskoj vraća u Srbiju. On je na klupi crveno-belih zamenio Darka Bilića, koji je ulogu trenera novosadskog tima obavljao od decembra 2017. godine. Bajin će pored trenera prve ekipe voditi računa i o koordinaciji i razvoju rada u mlađim selekcijama.

On je zapravao dete Vojvodine, u kojoj je prošao sve mlađe selekcije u generaciji sa nekim od najuspešnijih igrača koji su potekli iz novosadskog kluba, da bi se zatim posvetio trenerskom poslu i devet godina radio u klubu sa mlađim kategorijama. Trenerski posao i želja za novim izazovima godveli su ga u Mađarsku, gde je u sredini gde se vrlo malo stranih trenera probije napravio izuzetne rezultate sa mađarskim klubovima Eger i Debrecin, kako sa mlađim kategorijama, tako i u seniorskoj konkurenciji u izuzetnoj kompetitivnoj i kvalitenoj mađarskoj prvoj ligi. Uspeo je kao retko ko od stranaca, da se nametne i afirmiše kao stručnjak i veliko nam je zadovoljstvo što će ponovo biti deo kluba iz kog je potekao. Iskustvo i znanje koje je stekao o mađarskom načinu treniranja i filozofiji vaterpola, u kombinaciji sa dobro poznatim doktrinama srpske škole vaterpola će sigurno predstavljati izuzetnu kombinaciju na osnovu koje će nastojati da podigne rad u svim strukturama VK Vojvodine, i da pre svega vrati novosadsku ekipu na prepoznatljivi put brušenja najtalentovanijih igrača i formiranje budućih reprezentativnih šampiona – stoji u saopštenju na Fejskub stranici VK Vojvodina.

Novosadski klub je već angažovao nekoliko igrača za novu sezonu, pošto su iz Novog Beograda stigli Aleksandar Radanović, Nikola Nikolov i Nikola Bursać, a iz Rumunije se vratio Dragoljub Rogač.

Vojvodina je kao petoplasirana ekipa u Super ligi obezbedila učešće u kvalifikacijama za Kup Evrope a od 30. septembra do 30. oktobra u Novom Sadu će ugostiti Sabadelj, BVSC i Konstantinopolj.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.