Početna » Nacionalna selekcija » Mitrović o Saviću: Uspeo je da napravi posebnu emociju i harmoniju u reprezentaciji

Mitrović o Saviću: Uspeo je da napravi posebnu emociju i harmoniju u reprezentaciji

Stefan Mitrovic konferencija OI 2021
(Foto: MN Press)

Trofejni srpski reprezentativac, Stefan Mitrović, u intervjuu za „Danas“ govorio je o selektoru Dejanu Saviću i atmosferi koja je napravljena u reprezentaciji Srbije. Mitrović je jedan od šestorice igrača koji su se ovog leta oprostili od nacionalne selekcije, a vaterpolista Partizana je imao zapaženu ulogu na veoma emotivnoj konferenciji u Beogradu.

Srpski vaterpolisti su odrastali zajedno i ne planiraju da se tek tako rastanu.

Toliko smo se povezali da imamo puno kolektivnih planova za život posle reprezentacije. Ako se slože sve kockice, već sledećeg leta nameravamo zajedno na Kubu. Ja, kao ljubitelj cigara i pretkapitalističkog života, u kom se ne vrti sve oko njegovog veličanstva novca, a ljudi više druže na društvenim mrežama nego uživo, najviše se radujem poseti zemlji za koju pričaju da već nije ono što je nekada bila. Imam sreću da me moji prijatelji iz bazena prate i žele isto. U istom, šestočlanom sastavu, pošto je Bane ipak prelomio da ostane uz Dekija Savića i mlađi deo ekipe, čeka nas i put na Svetu goru. To nam je takođe davnašnja želja – kaže Mitrović za Danas.

Jasno je koliko voli saigrače. Ali ništa manje ne voli ni selektora Savića.

Neki od nas smo igrali sa njim i još od tada znamo koliko se daje za kolektiv, da bi nas kao selektor uverio u tu njegovu izuzetnu pedagošku crtu. Neprevaziđen je u kanalisanju pojedinačnih znanja i veština i žongliranja sa različitim karakterima. Malo je tako otvorenih i direktnih stručnjaka u komunikaciji. Uspeo je da napravi posebnu emociju i harmoniju u reprezentaciji, učinivši da svi prijamo jedni drugima. Kod njega se svako upinjao da bude svoja najbolja verzija. Za opštu dobrobit.

Dejan Savić, konferencija posle OI u Tokiju
(Foto: Branislav Božić / Beta)

Mitrović je potom ispričao još nekoliko lepih stvari o selektoru.

Debeli je majstor (samo)kontrole. Znali smo kada je ljut, ali kako nije od onih što dolivaju ulje na vatru, uvek je prvo smirivao sebe, pa nas. Biranim rečima i postupcima. A, kada bi mu bilo potaman, to smo primećivali po drugačijem osmehu. Nije bilo potrebno reč da izgovori, jer se ekspertu za balans sve vidi na licu.

Baš zato i ono čuveno „A sad adio“ na oproštajnoj konferenciji velike šestorke po sletanju na beogradski aerodrom.

Radim onako kako se osećam u datom trenutku, a na toj našoj zadnjoj zajedničkoj konferenciji za medije došlo mi je da pesmom pokažem koliko nam je teško što se rastajemo i što se razilaze putevi nas šestorice i Dekija. Nisam imao ništa posebno na umu, ali znao sam da će ga čuveni refren naterati na suze. Prosto, znam koliko nas voli – kaže Mitrović za Danas.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.