Početna » Nacionalna selekcija » Mitrović hoće da brani i posle Tokija: Ne osećam se umornim i zasićenim

Mitrović hoće da brani i posle Tokija: Ne osećam se umornim i zasićenim

Branislav Mitrovic Srbija OI 2021
(Foto: Marcel Ter Bals)

Trofejni golman vaterpolo reprezentacije Srbije, Branislav Mitrović, rekao je da želi i dalje da brani za Srbiju, ali da ne odlučuje on o tome.

On je posle finala Olimpijskih igara naveden kao jedan od sedmorice igrača koji su odigrali svoj poslednji meč za Srbiju. Međutim, Mitrović i dalje razmišlja o tome, još uvek ništa nije odlučio, a u gostovanju na RTS-u istakao je da se ne oseća umornim, da može i dalje da brani, ali da to ipak najviše zavisi od selektora Dejana Savića.

Ta odluka se ne nalazi kod mene. Ne osećam se umornim i zasićenim, prepustio bih to selektoru, zna se ko se pita – izjavio je Mitrović.

Činjenica je da je Mitrović najkraće u reprezentaciji, s obzirom da je standardan u sastavu tek od 2013. godine. Branio je za nacionalnu selekciju i pre toga, na Evropskom prvenstvu u Holandiji 2012, kao i na Mediteranskim i Univerzitetskim igrama. Ipak, standardan u sastavu je tek od Svetskog šampionata u Barseloni, dok su drugi igrači mnogo duže tu i iz tog razloga ne čudi njegova želja da i dalje brani za reprezentaciju.

Rođen je 1985. godine u Novom Sadu, što znači da bi Olimpijske igre u Parizu dočekao sa 39 godina. Poznato je da golmani u svakom sportu mogu da brane i u tim godinama, a pravi primer iz vaterpola je Španac Daniel Lopez Pinedo, koji je ove godine proslavio 41. rođendan, a i dalje brani na jako visokom nivou.

Slobodan Soro
Slobodan Soro

Postoji primer još jednog vrhunskog srpskog golmana, Slobodana Sora, koji je prvi put branio za reprezentaciju 2006. godine, a oprostio se šest godina kasnije, posle Londona. Kasnije je promenio reprezentaciju i branije je boje Brazila, a karijeru je završio u junu u 43. godini.

Ukoliko dođe do dogovora i Mitrović ostane na golu, što bi sigurno mnogo značilo podmlađenom sastavu, Savić bi imao još jednu dilemu, a to je ko bi činio golmanski par sa Mitrovićem. Glavni kandidati su 29-godišnji Dimitrije Rističević i 26-godišnji Lazar Dobožanov, koji su bili na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2019. godine.

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.