Početna » Ženski vaterpolo » Sesilija Diaz Mesa: Igračice iz inostranstva bi unapredile ženski vaterpolo u Srbiji

Sesilija Diaz Mesa: Igračice iz inostranstva bi unapredile ženski vaterpolo u Srbiji

Sesilija Diaz Mesa
(Foto: ŽVK Crvena zvezda)

Ženski vaterpolo klub Crvena zvezda u nedavno završenoj sezoni je po prvi put angažovao stranu igračicu, a Kubanka, Sesilija Diaz Mesa, bila je veliko pojačanje za mladi sastav Dragane Ivković. Bila je najstarija u ekipi iako ima 24 godine, ali je već u prvom meču pokazala koliko će značiti saigračicama. Stigla je u Beograd u februaru, a odigrala je 17 utakmica i postigla 41 pogodak.

Bivša igračica ruske Uraločke i mađarskog Senteša istakla je da se brzo uklopila:

Klub mi se veoma sviđa, stekla sam jedno novo iskustvo i mislim da sam se zbog svoje ličnosti brzo uklopila. Prvi put boravim u Beogradu, koji mi se svideo od prvog trenutka. Ljudi su vrlo ljubazni, veseli, predusetljivi – kaže Sesilija i dodaje da je njena ekipa pokazala da može mnogo:

Pokazale smo u završnici sezone da možemo mnogo. Nije mi jasno šta nam se događalo na pojedinim utakmicama, ali smo protiv Vojvodine i polufinalu protiv Palilule pokazale da možemo protiv svih da igramo.

Zvezda Vojvodina vaterpolistkinje
(Foto: ŽVK Crvena zvezda)

Kubanska vaterpolistkinja je u ranijim sezonama igrala u Mađarskoj i Rusiji, gde je kvalitet ženskog vaterpola na mnogo višem nivou.

U Srbiji neke ekipe imaju visok nivo, kao i neke dobre igračice, ali svakako da nije nivo igre kao u Mađarskoj ili Rusiji. Nedostaje kvalitet takmičenja i da ekipe budu ujednačenije, jer su samo tri od osam ekipa na dobrom nivou – kaže Sesilija i dodaje na čemu crveno-bele treba da rade u budućnosti:

–  Ekipa mora da poboljša periferni vid, da naučimo da igramo 30 sekundi, da poboljšamo saradnju sa golmanom, kao i da u igri primenjujemo ono što radimo na treningu. Spremnost za trening na suvom, trening vodi i koncentracija su veoma važni.

Sesilija je prva strana igračica koja je igrala za Zvezdu i svakako jedna od prvih koja je igrala u domaćem šampionatu, uz igračicu Vojvodine Mari Kozmo.

Činjenica da sam prva strana igračica koja nastupa za Crvenu zvezdu, kao i jedna od prvih koja igra u Srbiji me čini ponosnom i divno je što sam dobila tu priliku. Smatram da bi bilo dobro kada bi više igračica moglo da dođe u Srbiju i da mlađe još više napreduju – zaključila je kubanska vaterpolistkinja.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.