Početna » Nacionalna selekcija » Srpski vaterpolisti drugi na Montenegro Kupu

Srpski vaterpolisti drugi na Montenegro Kupu

Reprezentacija 2006 2021
(Foto: waterpoloserbia.org)

Srpski vaterpolisti rođeni 2006. godine i kasnije zauzeli su drugo mesto na Montenegro Kupu, koji je u nedelju završen u Budvi. Ekipa selektora Aleksandra Anastasijevića na početku turnira je pobedila domaću Crnu Goru 12:10, a potom je poražena od Hrvatske 9:8 i Mađarske 16:6. U četvrtom kolu srpski vaterpolisti bili su bolji od Nemačke 12:7, dok su u poslednjem kolu savladali Italiju sa ubedljivih 16:3 i tako su turnir završili na drugom mestu sa devet bodova.

Trofej su osvojili vaterpolisti Mađarske sa četiri pobede, Crna Gora i Hrvatska su imali po dve pobede i dva remija, a Italija i Nemačka po dva nerešena rezultata.

Srbiju su predstavljali: Miljan Đokanović, Strahinja Krstić, Dušan Ranković,Aleksa Stajić, Viktor Savić, Filip Novaković, Luka Gladović, Vanja Krdžalin, Maksim Balažević, Luka Dimić, Kosta Bodiroga, David Dimiković, Vuk Kojić, Nemanja Milošević, Luka Čikarić i Luka Bošković. Pored selektora Anastasijevića, u stručnom štabu su bili Dejan Božić i Goran Čanković, dok je kao sudija putovao Igor Virijević.

Protiv Crne Gore je tri gola postigao Bošković, po dva su dodali Đokanović, Gladović i Stajić, a po jednom su precizni bili Dimić, Ranković i Bodiroga.

U duelu sa Hrvatskom dvostruki strelac je bio Stajić, a po jednom su mrežu zatresli Dimić, Krdžalin, Ranković, Bošković, Krstić i Đokanović.

Protiv Mađarske su pogađali Krdžalin, Kojić, Bodiroga, Blažević, Đokanović i Stajić.

U pobedi nad Nemačkom se istakao Bošković sa tri gola, po dva su dodali Dimić i Đokanović, a po jednom Novaković, Kojić, Gladović, Blažević i Stajić.

Poslednji susret na turniru, protiv Italije, obeležili su Novaković, Bodiroga i Gladović sa po tri gola, dva je dodao Stajić, a po jednom su precizni bili Dimić, Ranković, Bošković, Čiarić i Đokanović.

Montenegro Kup 2021

Prvo kolo: Hrvatska – Nemačka 13:9, Nemačka – Mađarska 7:23, Crna Gora – Srbija 10:12.
Drug kolo: Mađarska – Italija 13:6, Nemačka – Crna Gora 10:17, Srbija – Hrvatska 8:9.
Treće kolo: Srbija – Mađarska 6:16, Crna Gora – Hrvatska 11:11, Nemačka – Italija 12:12.
Četvrto kolo: Hrvatska – Mađarska 8:11, Nemačka – Srbija 7:12, Italija – Crna Gora 12:12.
Peto kolo: Italija – Srbija 3:16, Nemačka – Hrvatska 12:12, Mađarska – Crna Gora 7:10.

Plasman: Mađarska 12, Srbija 9, Crna Gora 8, Hrvatska 8, Italija 2, Nemačka 2.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.