Početna » Domaća takmičenja » Radnički je šampion Srbije!

Radnički je šampion Srbije!

Radnicki sampion Srbije 2021 (2)
(Foto: KVK Radnički)

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su u odlučujućoj utakmici finalne serije pobedili Novi Beograd rezultatom 13:9! Kragujevčani su u sjajnoj atmosferi, pred punim tribinama, odigrali odličnu utakmicu i tako na najbolji mogući način završili najuspešniju sezonu u istoriji kluba, u kojoj su osvojili Regionalnu ligu i titulu prvaka Srbije.

Radnički je poveo posle tačno dva minuta igre, preko Strahinje Rašovića, a onda je, na krilima dobre odbrane i fantastično raspoloženog Dobožanova održavao tu prednost sve do kraja četvrtine. Sredinom druge deonice domaći su se odlepili na dva gola razlike, golovima Stefana Brankovića i Nikite Kruga (4:2), ali su gosti uspeli da anuliraju zaostatak do odlaska na odmor, preko Šušiašvilija i Ćuka, pa je na poluvremenu bilo 4:4.

Kragujevčani nisu dozvoljavali protivniku da dođu do vođstva, a tri minuta pre ulaska u poslednju deonicu ponovo su se vratili na „plus dva“, golovima Lukića i Rašovića – 7:5.

Radnicki sampion Srbije 2021 (3)
(Foto: KVK Radnički)

Izabranici Uroša Stevanovića su i definitivno slomili otpor protivnika na startu četvrte četvrtine, kada su mrežu zatresli Miličić i Lukić (9:5). Vladimir Vujasinović je tada pojačao napad i golmanom Rističevićem, ali je odmah usledila kazna za taj potez, pošto je posle neiskorišćenog napada Radulović poslao bombu preko celog terena za ogromnih 10:5. Pitanje pobednika je već tada bilo rešeno, pošto su domaći održavali razliku do kraja utakmice.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Lukić sa tri gola, a pratili su ga Rašović i Janković sa po dva. Odličan u ključnim momentima bio je Lazar Dobožanov, a Stevanović je u završnici sa nekoliko minuta nagradio i Stefana Todorovskog, koji je bio važan faktor u ovoj seriji, jer je u prvoj utakmici odbranio dva peterca, posle kojih je Radnički poveo sa 1:0 u finalu.

Rrva reakcija stigla je od strane sportskog direktora Radničkog, Jugoslava Vasovića.

Najradosniji trenutak za nas. Apsolutno zasluženo smo tu gde smo. Hvala igračima, hvala svima na podršci, ovo je fantastično.

Strahinja Rašović je ove sezone bio najbolji strelac Radničkog.

Prednost je bio domaći teren. Odlučivala je poslednja utakmica, navijači su nam bili igrač više. Čestitke i igračima Novog Beograda, ali naravno i mojoj ekipi. Ove godine je srpski klupski vaterpolo otišao korak više, nadam se da će se tako i nastaviti.

Radnicki sampion Srbije 2021 (2)
(Foto: KVK Radnički)

Kapiten Novog Beograda, Đorđe Filipović, čestitao je klubu za koji je nekada igrao:

Čestitke Radničkom na pobedi i tituli, bili su bolji. Mi smo izvukli naš maksimum, ali danas je Radnički zaslužio titulu.

Trener gostiju Vladimir Vujasinović smatra da njegova ekipa nije večeras imala snage za veliki podvig.

Radnički je večeras igrao mnogo bolje od nas i zasluženo pobedio. Nismo imali psihofizičke snage, imali smo i problema, ali živi bili, pokušaćemo i sledeće sezone.

Radnički – Novi Beograd 13:9 (1:0, 3:4, 3:1, 6:4)

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković 2, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 1, Branković 1, Pljevančić, Miličić 1, Lukić 3, Tanasijević, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović, Radanović 2, Bursać, Ćuk 3, Radulović 1, Gogov 1, Gardašević 1, Avramović, Šušiašvili 1, Nikolov, Bursać, Vlahović, Martinović. Trener: Vujasinović.

ŠAMPIONI SRBIJE U VATERPOLU

2007 – Partizan
2008 – Partizan
2009 – Partizan
2010 – Partizan
2011 – Partizan
2012 – Partizan
2013 – Crvena zvezda
2014 – Crvena zvezda
2015 – Partizan
2016 – Partizan
2017 – Partizan
2018 – Partizan
2019 – Šabac
2020 – Nije završena sezona
2021 – Radnički

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace