Početna » Video » Podkast “Pod kapicom“: Strahinja Rašović (VIDEO)

Podkast “Pod kapicom“: Strahinja Rašović (VIDEO)

Nekadašnji vaterpolista Beograda, Crvene zvezde, Barselonete, Egera, a sada član Radničkog iz Kragujevca, Strahinja Rašović, bio je gost u 25. epizodi podkasta „Pod kapicom“.

Stariji od braće Rašović rođen je 1992. godine a vaterpolo je, kao i njegov godinu dana mlađi brat Viktor, počeo da trenira na Tašmajdanu u Vaterpolo klubu Beograd, gde je njihov otac radio kao trener. Kako je razgovoru istakao, Strahinja je često imao duple treninge, pošto je igrao i za stariju generaciju. Tada je Beograd bio jako uspešan u mlađim kategorijama, dok je nešto kasnije i prvi tim, u kojem su bili i Marko Petković, Nemanja Ubović i Ivan Basara, nastupao u Kupu Evrope, s tim da se to takmičenje tada zvalo Trofej LEN.

Na poziv Viktora Jelenića, 2010. su Strahinja i Viktor prešli u Crvenu zvezdu, sa kojom su osvojili sve što se moglo osvojiti. Strahinja bio najbolji strelac ekipe u čuvenoj sezoni 2012/2013, a tokom pet sezona postigao je 301 pogodak za crveno-bele. Zajedno su 2015. prešli u špansku Barselonetu, da bi se potom 2017. prvi put razdvojili. Strahinja je otišao u Eger, a Viktor u Jug. Sada se Strahinja vratio u zemlju i nastupa za Radnički, za koji ima samo reči hvale. On je takođe istakao da se nada da će ponovo zaigrati sa bratom, ako ne u klubu, onda u reprezentaciji, sa kojom želi sve da osvoji. Prošle godine je nosio kapicu reprezentacije na Svetskom prvenstvu i na finalnom turniru Svetske lige.

Tokom dvočasovnog razgovora Rašović je pričao o mnogim zanimljivim anegdotama, a sigurno je jedna od najzanimljivijih to kako je jednu decembarsku noć u Barseloni prespavao na klupi. Istakao je da je pre 14 godina imao poziv Dejana Udovičića da zaigra za Partizan i kako ga je 2010. jedan poziv delio od toga da pređe u Vojvodinu.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.