Početna » Strane lige » Jadran deseti put u nizu osvojio Kup Crne Gore

Jadran deseti put u nizu osvojio Kup Crne Gore

Jadran Kup Crne Gore 2020 2021
(Foto: Krsto Vulović, vijesti.me)

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog odbranili su Kup Crne Gore, pošto su u finalu dva puta bili bolji od Primorca, najpre sa 12:6 u gostima, a potom i 8:6 na svom bazenu. To je za Novljane deseti trofej u Kupu u nizu, a 16. u istoriji kluba.

Jadran je u prvom meču praktično obezbedio trofej, pošto je na gostojućem bazenu slavio 12:6 (2:2, 4:1, 3:1 i 3:2). U tom meču je briljirao Petar Tešanović sa čak 16 odbrana, a Konstantin Averka je na drugoj strani bazena postigao četiri gola, dok su po dva puta precizni bili Đuro i Danilo Radović, odnosno Nikola Brkić. Dvostruki strelac za Primorac bio je Vuk Draškovi.

U revanšu je tim Petra Radanovića rano poveo 3:0, kasnije imao i pet golova prednosti, pa su Kotorani, koje predvodi legendardni hrvatski vaterpolista, Sandro Sukno, samo ublažili poraz.

Dobro je početi sezonu trofejom. Opet smo imali pad u trećoj četvrtini, ali najvažnije je da smo došli do cilja. Biće duga sezona, imali smo velike promene, a čeka nas i Liga šampiona, gde će nam utakmice koristiti da ovi mladi igrači rastu – rekao je trener Novljana, Petar Radanović.

Čestitam Jadranu na trofeju, bio je bolji u oba meča. Mi smo dobili sliku kako ići dalje, kako napredovati. Jadran je organizovan klub godinama unazad, igra ozbiljan vaterpolo. Nama je sada najbitnije da dobijemo bazen, imamo velike talente, ali bez bazena rizikujemo da Primorac gubi te talentovane momke, ali i da ih gubi ovaj sport, jer mogu da prestanu da igraju – istakao je trener Primorca, Sandro Sukno.

Finale Kupa Crne Gore

Primorac – Jadran 6:12 (2:2, 1:4, 1:3, 2:3)

Primorac: Kralj, Drašković 2, Vukasović, Gopčević 1, Mačić 1, Molthen 1, Adžić, Janović, Perković, Sekulić, Matković 1, Stanojević, Isljamović, Sojo Da Silva.

Jadran: Tešanović, D. Radović 2, Vučurović, Obradović, Vujović 1, Averka 4, Murišić, Gardašević, Đ. Radović 2, Banićević, Brkić 2, Petković, Đurović, V. Radović 1.

Jadran – Primorac 8:6 (4:1, 3:1, 0:3, 1:1)

Herceg Novi – Bazen Jadran. Sudije: Mišković (Kotor), Obradović (Herceg Novi).

Jadran: Tešanović, D. Radović 2, Vučurović 1, Obradović, Vujović, Averka 2, Murišić, Gardašević, Đ. Radović 3, Banićević, Brkić, Sladović, Đurović, V. Radović.

Primorac: Kralj, Drašković 1, Vukasović 1, Gopčević, Mačić, Molten 1, Adžić, Janović, Perković 1, Baštrica, Matković 1, Stanojević 1, Isljamović, Da Silva.

Jedan komentar

  • Ovo je samo lepa posledica statusa koji vaterpolo ima u Herceg Novom. Sećam se scene kada su dečaci napravili gol u moru i igrali vaterpolo s takvim žarom kao da se radi o nekoj nenormalno važnoj utakmici. Lepo ih je bilo gledati! Pa onaj bazen na Škveru, ne velik objekat, ali lep i sa ogromnom pozitivnom energijom. Sve mi je ostavilo lep utisak i onda dobri rezultati nikog ne treba da začude.
    Mislim da nama u vladajućim strukturama nedostaje ljudi koji istinski vole sport i koji ne gledaju samo svoju ličnu promociju i lični interes.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace