Početna » Domaća takmičenja » Novi Beograd predstavio tim: Cilj je osvajanje duple krune

Novi Beograd predstavio tim: Cilj je osvajanje duple krune

Predstavljanje ekipe, VK Novi Beograd 11. april
(Foto: Sportski Žurnal)

Vaterpolo klub Novi Beograd 11. april u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama. Tim Vladimira Vujasinovića ovog leta su pojačali Miloš Ćuk, Draško Gogov, Marko Avramović, Vojislav Čupić i nekoliko mlađih igrača, a ugovor su produžili Dimitrije Rističević, Đorđe Filipović i Petar Tomić, pa ovaj klub sa pravom najavljuje napad na duplu krunu.

Tim povodom, Novi Beograd je danas organizovao konferenciju za novinare, na kojoj su bili prisutni predstavnici kluba, trener Vladimir Vujasinović, kao i kompletna ekipa.

Ambicije su najviše. Ove godine je cilj da probamo osvojimo kup i prvenstvo, tj.duplu krunu i da pokušamo da pokažemo da ekipa ima pravi kvalitet. Što se tiče LEN kupa, nadam se da ćemo kroz to takmičenje pokazati da smo pravi klub – rekao je sportski direktor Ðorđe Pejčić na konferenciji za medije.

Predstavljanje ekipe, VK Novi Beograd 11. april
(Foto: Sportski Žurnal)

Trener Vladimir Vujasinović nada se dobroj sezoni bez obzira kakvi rezultati budu na kraju.

Nova sredina, nova ekipa i drugačiji ciljevi. Ne treba time da se opterećujemo duplim kruna, a za nas postoje kratkoročni ciljevi. Pre svega plasman na fajnal-for nacionalnog Kupa i plasamn u dalji tok LEN takmičenja. Malo je vremena da se uigramo, ali moramo da ga iskoristimo na pravi način. Veliko mi je zadovoljstvo što trenirama ove momke. Iako smo četiri nedelje zajedno vidi se radna atmosfera. Mislim da će ova sezona biti dobra, kako god se rezultatski završi. Nadam se da ćemo do decembra uspeti da se ukoponujemo. Svesni smo da smo korak iza konkurencije, ali ne zbog igračkog kadra već zbog novog tima. Svesni smo i da posedujemo kvlaitet i da možemo da napredujemo i da budemo ravnopravni sa protivnicima – rekao je Vujasinović.

Miloš Ćuk, Novi Beograd 11. april
(Foto: Sportski Žurnal)

Miloš Ćuk je bez sumnje najveće pojačanje Novog Beograda, a izjavio je da se raduje povratku u srpski vaterpolo.

Lično mi je zadovoljstvo što posle šest godina imam angažman svojoj zemlji, došao sam u klubu koji ima velike ciljeve i ambicije. Neće bit lako, ali nadam se da ću sa momcima ostvariti nešto od tih ciljeva. U Len Kupu imamo šansu da doguramo daleko. Nadam se da je pred nama svetla budućnost – istakao je Ćuk.

Predstavljanje ekipe, VK Novi Beograd 11. april
(Foto: Sportski Žurnal)

Kapiten Ðorđe Filipović veruje da će tim napredovati kakosezona bude odmicala.

Drago mi je što je uprava zadržala i dovela nove momke. Kao tim, uz rad ćemo se truditi da napredujemo. Drago što sam kapiten ovog tima, mora sve momke da pohvalim zbog ponašanjai i pristupa radu. Sve je krenulo kako treba, nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve – rekao je Filipović.

Kapice VK Novi Beograd u nastupajućoj sezoni, koja počinje u subotu, nosiće Dimitrije Rističević, Ðorđe Filipović, Petar Tomić, Nikola Bursać, Miloš Ćuk, Nikola Radulović, Draško Gogov, Vojislav Čupić, Marko Avramović, Aleksandar Radanović, Nikola Nikolov, Matija Asanović, Matija Vlahović, Vasilije Martinović, Petar Mitrović i Andrej Bašica.

Prvi meč u novoj sezoni vaterpolisti Novog Beograda odigraće protiv Banjice u subotu od 15 sati.

3 komentara

  • Novi Beograd uleće među favorite iz prikrajka i iznenada. Čitam imena i imam utisak da visoka očekivanja imaju osnova.
    Što više jakih klubova je na dobrobit srpskom vaterpolu! Još samo da Partizan stane na noge, pa da prva postava bude kompletna.

    • Neka ga finansira ko hoće, samo neka je sve legalno i u interesu kluba.
      Zašto uvek cinični komentari?

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Zinzino

Proizvodi

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Grupa A
SelekcijaUPNIGRB
Mađarska3300+226
Crna Gora3201+124
Gruzija3102-12
Brazil3001-330
Grupa B
SelekcijaUPNIGRB
Grčka3210+195
Hrvatska3210+125
Japan3102-182
Nemačka3003-130
Grupa C
SelekcijaUPNIGRB
Španija3300+456
Italija3201+214
Južna Afrika3102-392
Kanada3003-270
Grupa D
SelekcijaUPNIGRB
Srbija3300+246
SAD320104
Australija3102+42
Kazahstan3003-380