Početna » Некатегоризовано » Vaterpolistkinje se okupljaju 7. jula, u planu podmlađivanje igračkog kadra

Vaterpolistkinje se okupljaju 7. jula, u planu podmlađivanje igračkog kadra

Ženska juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije
(Foto: waterpoloserbia.org)

Tri selekcije ženske reprezentacije okupiće se početkom jula.

Vaterpolistkinje treniraju u bazenu već mesec dana, a tri generacije će se 7. jula okupiti u Bečeju i Beogradu. Sa igračicama rođenim 2004. godine i kasnije u Bečeju će raditi Zoran Mijalkovski, dok će Dragana Ivković i Ivana Ćorović u Beogradu predvoditi reprezentativke rođene 2000. i 2002. godine. Pre toga, krajem juna i početkom jula, biće odigrani turniri za klubove.

Već 27. i 28. juna igraće se kvalifikacioni turnir za 15-godišnjakinje, dok je finale zakazano za 30. jun. Dan kasnije počinju kvalifikacije za godinu dana mlađe igračice, dok će finale za vaterpolistkinje do 18 godina biti od 3. do 5. jula.

Imamo još akcija. Najvažnije je da smo se vratili u normalu sa treninzima i takmičenja će da nam budu motiv više. Naravno, sve vreme poštujemo odluke o zdravstvenim merama, jer borba sa virusom još nije završena – kaže selektorka Ivković za Sportski Žurnal.

Juniorska reprezentacija je prošle godine napravila veliki uspeh na Evropskom prvenstvu.

Juniorke su bile šeste na Evropskom prvenstvu u Volosu i to je za nas odličan rezultat. Obezbedili smo direktan plasman na Svetsko u Izrael. Ali, korona… Radićemo na podmlađivanju kadra. Ne treba da zaboravimo da imamo i igračice u inostranstvu. U SAD su sada Nađa Novaković, Lara Luka, Marija Mijušković i Anja Mišković, imamo igračice u Španiji, Italiji, Rumuniji… Možda ih bude i više u inostranstvu.

U planu je nastavak Dunav lige, koja okuplja klubove iz Srbije, Mađarske, Slovačke i Rumunije, a postoji mogućnost da se priključi i Mladost iz Zagreba.

Zvezda, Palilula i Vojvodina su zainteresovane, prijavila se Mladost iz Zagreba. Jedini problem je trenutno Eger, koji kuburi sa novcem. Videćemo šta će sve da se dogodi – zaključila je Dragana Ivković.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.