Početna » Domaća takmičenja » Okupljaju se vaterpolisti Vojvodine

Okupljaju se vaterpolisti Vojvodine

Vaterpolo klub Vojvodina
(Foto: VK Vojvodina)

Ublažavanje mera u vanrednom stanju otvorilo je vrata i sportistima da konačno počnu sa treninzima van kućnih uslova. Vaterpolisti Vojvodine okupiće se na Slanoj bari, gde će se sa trenerom Darkom Bilićem dogovoriti o radu koji ih očekuje.

Obavićemo razgovor, a onda sa suvim treninzima u teretani počećemo od ponedeljka. Više od toga u ovom trenutku ne možemo. Čekaćemo odobrenje za korišćenje bazena, koji je nama ključan, a i najbezbedniji je, inače zbog hlora. Uslovi oko bazena, međutim, moraju da se regulišu. Mi ćemo čekati sledeće odluke struke u vezi sa ublažavanjem mera i nadamo se da će do toga uskoro doći pa da možemo i da uskočimo u vodu – rekao je Bilić, a prenosi portal dnevnik.rs

Većina igrača je iz Novog Sada, tako da su svi na raspolaganju strategu, a dvojac iz Beograda Trtović – Kovačević će se verovatno brzo priključiti ekipi.

Treniraćemo u teretani na Slanoj bari, koju inače samo mi i koristimo, ali ćemo sada da preduzmemo preporučene mere opreza. Pričao sam i sa drugim trenerima i profesorima, niko se do sada nije susreo sa ovolikom pauzom i situacijom i biće veoma teško vratiti se redovnoj rutini. Bukvalno krećemo od početka. Igrači su dugo bili van vode i za njih je ovo, takođe, izuzetno neobično. Ne smemo ni naglo da počnemo, moramo sve postepeno, jer je sada veliki rizik od povreda i na to treba da obratimo najviše pažnje. Neki predlog je da se radi po grupama, a mi smo tako inače i radili, pa to neće biti problem.

I mlađe kategorije Vojvodine će početi sa radom.

Za sada će na Slanoj bari raditi samo prvi tim, dok će mlađe kategorije treneri okupljati za suve treninge na otvorenom. To je veoma bitno, jer ni oni nisu navikli da ne treniraju ovako dugo, a s obzirom na to da ne idu u školu ovo će im biti odlična prilika da se ponovo aktiviraju i izađu iz kuće – rekao je Bilić.

Vojvodina će za početak trenirati jednom dnevno, a ako policijski čas i dalje bude na snazi od 18 časova to bi kasnije moglo da predstavlja problem.

Svakako ne možemo odmah da radimo dva puta na dan, ali kako vreme bude odmicalo nerealno je da držimo trening i uveče jer se do 18 časova sme napolje. Idemo polako, prvo krećemo svakako sa suvim treninzima, a nadamo se da će se mere uskoro ublažiti.

Još uvek nema zvaničnih informacija da li će se Prvenstvo Srbije održati, ali, kako sada stvari stoje, zaista su male šanse za to.

Ima nekih nagoveštaja da će se možda organizovati neka letnja liga, što bi bilo odlično. Ako ne bude takmičenja do početka sledeće sezone bićemo u ozbiljnim problemima, jer bi pauza bila preduga. Sada su skoro svi naši reprezentativci i igrači u Srbiji i dobro bi došlo i njima da se priključe klubovima i rade zajedno. Mislim da bi tada ta liga bila zanimljiva i za gledanje, a i mlađim igračima bi puno značilo da se nađu u bazenu sa velikim imenima, kakvi su naši reprezentativci, jer za to ne bi, inače, imali prilike – predočio je Darko Bilić u razgovoru za dnevnik.rs

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Zinzino

Proizvodi

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Grupa A
SelekcijaUPNIGRB
Mađarska3300+226
Crna Gora3201+124
Gruzija3102-12
Brazil3001-330
Grupa B
SelekcijaUPNIGRB
Grčka3210+195
Hrvatska3210+125
Japan3102-182
Nemačka3003-130
Grupa C
SelekcijaUPNIGRB
Španija3300+456
Italija3201+214
Južna Afrika3102-392
Kanada3003-270
Grupa D
SelekcijaUPNIGRB
Srbija3300+246
SAD320104
Australija3102+42
Kazahstan3003-380