Vanja Udovičić: Vaterpolo reprezentacija je srpski brend

Filip Filipović i Vanja Udovičić

(Foto: Andrija Vukelić, Tanjug)

Vanja Udovičić očekuje da Srbija odbrani titulu šampiona Evrope.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, nekadašnji kapiten vaterpolo selekcije Srbije, izjavio je danas da od vaterpolista očekuje da na Evropskom prvenstvu u Budimpešti nastave sjajan niz, ali da je to takmičenje u službi priprema za ono najvažnije – Olimpijske igre u Tokiju. Vaterpolisti Srbije u Budimpešti žele da osvoje petu uzastopnu šampionsku titulu i potvrde dominaciju na Starom kontinentu.

Vaterpolo reprezentacija je srpski brend, bio sam kapiten ove generacije i započeo sa svima njima sjajan niz. To je veliki tim, koji ima kapitena Filipa Filipovića četiri-pet puta najboljeg na svetu, što se meri sa najvećim sportistima planete. Imaju i najboljeg trenera na svetu (Dejan Savić), uvek MVP igrače ili najbolje na svojoj poziciji. Imamo ili imaju kontunitet medalja i to takav kontinuitet koji nikada nije imala nijedna selekcija, ni nekada SAD, ni SSSR, niko nije imao takvu dominaciju, pa čak ni Mađarska pre 50 ili 60 godina – rekao je Udovičić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, u Budimpešti će mnogo veći pritisak biti na drugima jer još nisu izborili olimpijsku vizu.

Očekujem da naša selekcija na najbolji način iskoristi turnir i da nastavi sjajan niz. Nadamo se zlatu, ali i ako ne bude najsajnija medalja. Mislim da ovo Evropsko prvenstvo, kao i Svetsko prošle godine mora prvenstveno da služi u pripremi za Olimpijske igre.

Udovičić ističe da o snazi vaterpolista Srbije najbolje govori podatak da su prošle godine na Svetsko prvenstvo u Koreji, prvi put u istoriji išli sa kalkulacijama, bez najboljih igrača.

To dovoljno govori o zrelosti, stabilnosti, snazi Saveza, vere u samog sebe, ali i kontinuiranoj podršci Vlade i države u savez. Ranije je bilo nezapamćeno da kalkulišete, svaki Savez se borio za medalju, jer ako je ne osvoji plašili su se da ne budu uskraćena određena finansijska sredstva, a samim tim da neće biti u vrhu – istakao je Udovičić.

Šampionat Evrope održaće se od 12. do 26. januara, a Srbija je u grupi B sa Rusijom, Rumunijom i Holandijom.

You may also like...

1 Response

  1. mira kaže:

    Država treba sve da uradi da vaterpolo i ubuduće bude brend . Od praznih reči nema ništa !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.