Početna » Nacionalna selekcija » Održan Novogodišnji koktel Vaterpolo saveza Srbije

Održan Novogodišnji koktel Vaterpolo saveza Srbije

Novogodišnji koktel VSS
(Foto: waterpoloserbia.org)

Posle utakmice između Srbije i Hrvatske organizovan je tradicionalni Novogodišnji koktel u lepom ambijentu bazena „Milan Gale Muškatirović“.

Pored brojnih vaterpolo radnika, predstavnika saveza i klubova prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, čelnici OKS Božidar Maljković i Žarko Zečević, gradski sekretar za obrazovanje Slavko Gak i mnogi drugi. Prisutne su pozdravili predsednik Viktor Jelenić i generalni sekretar Nemanja Marijan.

Imali smo uspešnu godinu. Očekuju nas ispiti u Budimpešti i posebno u Tokiju. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Aleksandru Vučiću koji nam je mnogo pomagao. Posebno ističem njegovu odluku da Vlada Srbije pomogne klubovima. Svima želim zdravlje i mnogo uspeha u Novoj godini i da se nadjemo u isto vreme da proslavimo olimpijsku zlatnu medalju – rekao je Jelenić.

Na kraju su dodeljene plakete i zahvalnice sledećim organizacijama: UNIQA, Hemofarm, Asseco, DTD Ribarstvo, Planet WIN, Medigroup, Ministarstvo omladine i sporta i SRC Milan Gale Muškatirović.

Donacija UNIQA osiguranja UNICEF-u

UNIQA osiguranje, partner Vaterpolo saveza Srbije i zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije, uručilo je UNICEF-u u Srbiji donaciju u iznosu od milion dinara pre početka utakmice Svetske lige između reprezentacija Srbije i Hrvatske. Donacija je namenjena za podršku programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja pod nazivom „Godine uzleta” u okviru kog će UNICEF opremiti 10 predškolskih ustanova nameštajem i didaktičkim materijalom.

Do sada, UNIQA je uložila više od 100 miliona dinara u društveno-odgovorno projekte u Srbiji i pomogla više od 20 institucija za zdravstvenu negu, prihvat, brigu i edukaciju dece širom Srbije.

Verujemo da svako dete ima potencijal za velike stvari, a da je obaveza nas odraslih da im obezbedimo uslove u kojima će moći da ih ostvare. Osim ulaganja u sport, fokus i jedan od glavnih pravaca društveno odgovornog poslovanja UNIQA osiguranja jesu deca – njihovo učenje, srećno i zdravo odrastanje. To posmatramo kao važnu investiciju za budućnost i bolje sutra svih nas. Nadamo se da će naša donacija osnažiti projekat UNICEF-a i da će pomoći u razvoju predškolskog programa obrazovanja i vaspitanja. Smatram da udruženi u jedan cilj, zajedno sa našim vaterpolistima, velikim šampionima i osnaženi dobrim idejama UNICEF-a možemo mnogo toga da podarimo našoj deci – izjavila je Sonja Marić, koja je ispred UNIQA osiguranja uručila donaciju.

Podršku projektu pružili su i promoteri UNIQA osiguranja, vaterpolo reprezentativci Milan Aleksić, Dušan Mandić, Sava Ranđelović i Andrija Prlainović koji je ovom prilikom izjavio:

Za nas vaterpoliste je izuzetna čast što se ovako značajne humane akcije vezuju za vaterpolo sport. Prošle godine smo zajedno sa UNIQA osiguranjem pomogli Svratište za decu, a ove godine smo na neki način promoteri programa UNICEF Srbija koji je kreiran sa ciljem da deca već u vrtićima steknu znanja, socijalne veštine i navike koje će im mnogo značiti u životu. Sport je veoma važan za razvoj dece, ali i za negovanje pravih vrednosti. Zajedništvo, timski duh, borbenost i posvećenost su vrednost koje delimo sa UNIQA osiguranjem i zato sam uveren da ćemo u sinergiji sa UNICEF Srbija omogućiti najbolje ulaganje u srećnije odrastanje dece.

Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a zahvalila je UNIQA osiguranju i vaterpolistima za podršku koju pružaju kako bi se obezbedilo srećnije odrastanje dece u našoj zemlji.

UNICEF ima dugu tradiciju saradnje sa poslovnim sektorom kao i sportskim organizacijama, sportskim klubovima i sportistima širom sveta i u Srbiji. Zajedno sa UNIQA osiguranjem zalažemo se za vrednosti koje igra i sport imaju u odrastanju dece, budući da su redovne sportske aktivnosti važne za fizički, psihološki i socijalni razvoj dece. Želim da zahvalim UNIQA osiguranju koje će svojom donacijom programu „Godine uzleta“ pomoći da obezbedimo deci da kroz igru aktivno učestvuju u svom učenju i razvoju – rekla je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a.

Simbolično nazvan „Godine uzleta”, nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, prepoznaju značaj predškolskog doba u razvijanju sposobnosti za celoživotno učenje. Cilj programa je da unapredi kvalitet predškolskog obrazovanja u Srbiji, pomogne deci da steknu veštine neophodne za moderno doba i omogući pristup obrazovanju za svu decu, a posebno za onu iz osetljivih društvenih grupa.

Vaterpolo vesti WebShop

2 komentara

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.