Početna » Nacionalna selekcija » Živojinović: Želim da iskoristim šansu koju mi je Savić dao

Živojinović: Želim da iskoristim šansu koju mi je Savić dao

Stefan Živojinović
(Foto: www.facebook.com/pg/OlympiacosSFP.official)

Srpski golman, Stefan Živojinović, našao se ponovo na spisku reprezentacije.

Nekadašnji golman Partizana i Radničkog, Stefan Živojinović, ponovo se, posle pet godina, našao na spisku reprezentacije Srbije. Počeo je dobro sezonu u grčkom Olimpijakosu, a selektor Dejan Savić ga je pozvao za susret prvog kola Svetske lige, u kojem će Srbija 12. novembra igrati sa Holandijom. Poslednji put je za reprezentaciju branio 2014. godine u Almatiju, a sa Savićem se čuo još u septembru.

Savić me je još u septembra pitao da li sam spreman da igram za reprezentaciju. Tada sam bio oduševljen, tako da me sada poziv nije iznenadio. Naša je sreća što je Dejan spreman da pruži drugu šansu. Želim da je iskoristim – ističe u telefonskom razgovoru za „Novosti“ iskusni golman.

Živojinović je čuvao gol Srbije na Univerzijadi 2013. u Kazanju (bronza) i na Svetskom kupu 2014. u Altamiju, gde se radovao zlatu. Branio je i na par utakmica u Svetskoj ligi. Onda se otisnuo u inostranstvo…

Morao sam da odem. Partizan, s kojim sam bio prvak Evrope 2011, napustio sam 2014. zbog teške situacije u klubu. Otišao sam u Radnički, kojem se zbog neispunjenih obećanja ekipa raspala. Zato sam pojačao mađarsku Tatabanju, pa turski Galatasaraj. Prošle godine Gojko Pijetlović me preporučio Oradei, a kada se on vratio, desio se Olimpijakos. U vrhunskom sam klubu, igram Ligu šampiona,imam sjajne uslove za rad i napredak. Sa Grkom Zerdevasom delim minutažu, ali se nadam da ću uspeti do kraja sezona da se nametenem kao prvi golman – priča Živojinović i dodaje:

Svi više volimo da igramo kod kuće. Nažalost, malo verujemo našim klubovima, jer iskustvo govori da ne mogu da garantuju da će dogovor ispoštovati, dešava se da vas dovedu, pa kažu da su se sponzori povukli. A ne možete usred sezone da nađete novi klub. S druge strane, u Srbiji su vrhunski treneri, najbolje se radi. Nadam se da ćemo se vratiti na stare staze. Jer, katastrofa je što nemamo nijedan klub u Evropi – kaže Živojinović, čija supruga takođe igra za Olimpijakos, ali za odbojkašku sekciju.

Ona je za njih igrala i pre dve godine, ali se zbog mene selila prvo u Tursku, pa u Rumuniju. Konačno više nismo razdvojeni, živimo zajedno i to nam mnogo znači – zaključuje Živojinović za Novosti.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.