Početna » Ženski vaterpolo » Dragana Ivković: Pripreme za Evropsko prvenstvo su već počele

Dragana Ivković: Pripreme za Evropsko prvenstvo su već počele

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije
(Foto: Milan Rašić, Sportski Žurnal)

Srpske vaterpolistkinje po treći put u nizu će igrati na Evropskom prvenstvu.

Posle Beograda 2016. i Barselone 2018. godine, ženska reprezentacija učestvovaće i na Šampionatu Evrope u Budimpešti, u januaru 2020. godine. Veliki uspeh je posledica napornog rada u prethodnim mesecima, što se videlo i u mečevima protiv Češke, gde je Srbija u dva meča slavila ukupnim rezultatom 44:14.

Selektorka Dragana Ivković je posle utakmice rekla da su pripreme počele za takmičenje u Budimpešti.

Pripreme su počele već posle prve utakmice i tada sam rekla da se za ovaj meč nećemo posebno pripremati. Verujem da ćemo uz neki ritam koji planiramo biti spremni za Budimpeštu. Bile su jake pripreme u Bečeju i devojkama su bile teške noge i ruke. Tu je bila i trema jer dugo nismo igrali u Beogradu, tako da su zbog porodice i prijatelja bile malo stegnute i primili smo više golova.

Slovačka i Hrvatska su takođe potvrdile plasman na Evropsko prvenstvo i sa njima će se Srbija boriti za četvrtfinale.

Pratila sam rezultate, očekivali smo te dve selekcije i za njih se spremamo. Oni su nam šansa za prolaz u četvrtfinale, a nadam se da ćemo, kao do sada, imati podršku Vaterpolo saveza i da će ispratiti naš plan da odigramo što više jakih utakmica – rekla je selektorka i dodala:

Imamo kontakt sa grčim, mađarskim i italijanskim ekipama. Tu su nam i Hrvatska i Nemačka, ali težimo ka jačim protivnicima, kako bi se što pre video napredak i želim da imamo konstantnu tenziju u pripremnom periodu.

Interesovanje za ženski vaterpolo je sve veće.

– Bitno je da je sve veće interesovanja devojčica za ženski vaterpolo nadam se da će i ova utakmica, kao i neki prethodni i budući rezultati, doprineti da nas ima sve više, jer samo sa većim brojem možemo da očekujemo bolje rezultate.

Keel kupaće gaće

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.