Dragana Ivković: Pripreme za Evropsko prvenstvo su već počele

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije

(Foto: Milan Rašić, Sportski Žurnal)

Srpske vaterpolistkinje po treći put u nizu će igrati na Evropskom prvenstvu.

Posle Beograda 2016. i Barselone 2018. godine, ženska reprezentacija učestvovaće i na Šampionatu Evrope u Budimpešti, u januaru 2020. godine. Veliki uspeh je posledica napornog rada u prethodnim mesecima, što se videlo i u mečevima protiv Češke, gde je Srbija u dva meča slavila ukupnim rezultatom 44:14.

Selektorka Dragana Ivković je posle utakmice rekla da su pripreme počele za takmičenje u Budimpešti.

Pripreme su počele već posle prve utakmice i tada sam rekla da se za ovaj meč nećemo posebno pripremati. Verujem da ćemo uz neki ritam koji planiramo biti spremni za Budimpeštu. Bile su jake pripreme u Bečeju i devojkama su bile teške noge i ruke. Tu je bila i trema jer dugo nismo igrali u Beogradu, tako da su zbog porodice i prijatelja bile malo stegnute i primili smo više golova.

Slovačka i Hrvatska su takođe potvrdile plasman na Evropsko prvenstvo i sa njima će se Srbija boriti za četvrtfinale.

Pratila sam rezultate, očekivali smo te dve selekcije i za njih se spremamo. Oni su nam šansa za prolaz u četvrtfinale, a nadam se da ćemo, kao do sada, imati podršku Vaterpolo saveza i da će ispratiti naš plan da odigramo što više jakih utakmica – rekla je selektorka i dodala:

Imamo kontakt sa grčim, mađarskim i italijanskim ekipama. Tu su nam i Hrvatska i Nemačka, ali težimo ka jačim protivnicima, kako bi se što pre video napredak i želim da imamo konstantnu tenziju u pripremnom periodu.

Interesovanje za ženski vaterpolo je sve veće.

– Bitno je da je sve veće interesovanja devojčica za ženski vaterpolo nadam se da će i ova utakmica, kao i neki prethodni i budući rezultati, doprineti da nas ima sve više, jer samo sa većim brojem možemo da očekujemo bolje rezultate.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.