Početna » Domaća takmičenja » Vujasinović: Sistem ne valja, nismo mogli više da ćutimo

Vujasinović: Sistem ne valja, nismo mogli više da ćutimo

Vladimir Vujasinović, Novi Beograd 11. april
(Foto: Jelena Ćalasan, VK Novi Beograd 11. april)

O saopštenju VK Novi Beograd 11. april za „Danas“ je pričao Vladimir Vujasinović.

Vaterpolo javnost uzburkalo je otvoreno pismo Vaterpolo kluba Novi Beograd 11. april, koje je upućeno predsedniku VSS, Viktoru Jeleniću. U razgovoru za Danas, to saopštenje je prokomentarisao i trener kluba sa 11. aprila i legendardni srpski vaterpolista, Vladimir Vujasinović, koji je istakao da više nije moglo da se ćuti.

Izuzetno mi je žao što je došlo do ovoga, ali više se nije moglo ćutati. Neću o stvarima van moje trenerske nadležnosti, a i kada bih hteo ne bih mogao išta da komentarišem kada ne znam ko je koliko novca dobio i po kom kriterijumu. Više me boli sportski deo priče, o čemu bih na isti način pričao i da ne radim u VK Novi Beograd. Kao neko ko je toliko dugo u vaterpolu i misli mu dobro, dajem sebi za pravo da tvrdim da je van zdrave pameti i logike terati srpske klubove da po svaku cenu igraju Regionalnu ligu ako hoće u plej-of domaćeg prvenstva. Pa, ispada da je naše takmičenje treća Jadranska liga, a da mi van nje možemo u najboljem slučaju da budemo sedmi u našoj ligi – rekao je Vujasinović i nastavio:

Prosto, sistem ne valja. Nije ni prošle sezone bio dobar, ali smo se nadali da će krupna greška biti ispravljena. Nadali smo se i da će VSS uraditi ono što je bio dužan u slučaju malog Tomića. Na žalost, prekršeni su propisi, a taj divan momak i jedan od najtalentovanijih srpskih juniora, s povremenim „uplivima“ u A reprezentaciju, onemogućen je da igra. To me pogađa više s ljudske nego profesionalne strane, jer je u pitanju sjajna mlada osoba, mada se istovremeno pitam kakva se to poruka, preko njegovih leđa, šalje ostalim igračima i trenerima u srpskom vaterpolu – istakao je za „Danas“ Vujasinović.

Jedan komentar

  • Ko I malo prati vaterpolo jasno mu je da stvari ne valjaju i da sistem nije postavljen kako treba. Dete mi igra u Partizanu (mladje kategorije) i mogu reci da je od kluba ostalo samo ime (i neka neracionalna ljubav prema klubu). Neuporedivo sa istim klubom od pre 7-8 godina. Paradoksalno, kada kao država imamo sve zlatne medalje koje postoje, vaterpolo nam propada neverovatnim brzinom.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.