Početna » Nacionalna selekcija » Savić o terminu utakmice: Kao da smo se vratili direktno iz kafane

Savić o terminu utakmice: Kao da smo se vratili direktno iz kafane

Dejan Savić
(Foto: UNIQA)

Selektori i igrači Srbije i Crne Gore prokomentarisali su današnji meč.

Vaterpolo selekcije Srbije i Crne Gore podelile su bodove na startu Svetskog šampionata u Južnoj Koreji. Srbija je bolje počela, vodila je 4:1 i 6:3, ali je iskusniji tim Crne Gore u nastavku preuzeo kontrolu nad utakmicom, poveo je 10:8, ali nije uspeo da stigne do pobede. Podmlađeni sastav Srbije pokazao je karakter i u završnici se vratio i stigao do boda.

Izuzetna predstava između ove dve ekipe, koje uvek igraju tvrd meč. Možda je rezultat realan, pogotovo zbog prikazane igre i sa jedne i sa druge strane, bilo je puno oscilacija – rekao je Savić i potom prokomentarisao termin, pošto je meč počeo u 8:30 ujutru po lokalnom vremenu.

To ne odgovara ni Srbima ni Crnogorcima, jedino ako se nismo vratili direktno iz kafane. Imali smo kontrolu na početku meča, pogotovo sa igračem manje. Kasnije smo izgubili kontrolu, tačnije glavu. Crna Gora je uspela da preokrene rezultat u ozbiljnu prednost, ali smo individualnim kvalitetom došli do realnog rezultata – kazao je on.

Kapiten Miloš Ćuk je rekao:

Poklonili smo im bod, mi smo jurili rezultat zbog loše treće četvrtine. Naravno u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako treba. Treba nam malo vremena da svarimo treninge i da imamo brzinu i plovnost. Super je što su debitanti osetili takmičenje. Nije im lako a sada će sve biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka.

Gol za remi je postigao Strahinja Rašović:

Nije to važno, bitno je da smo ostvarili dobar rezultat. ovo je rezultat igre celog tima. Naša energija van bazena se pokazala u igri. Sledeći put će neko drugi biti uspešan. Pribojavao sam se pada, oni su svetska ekipa i sigurno da za nas u ovkmsastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobede. Najbitnije je da nismo pali kada smo gubili sa dva gola. Na kraju smo stigli do boda.

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

Bili smo loši u početku, stalno smo jurili zaostatak, išlo je i do tri gola. Videlo se na kraju druge četvrtine da preuzimamo kontrolu igre i da imamo dosta veći broj šansi koje nijesmo iskoristili. Uspeli smo da okrenemo rezultat u trećoj i čevrtoj četvrtini, da dođemo do dva gola razlike, nije moglo bolje. Možemo reći da smo izgubili meč koji smo imali u rukama, našim greškama. Imali smo veliki broj šansi, sami smo krivi što nismo slavili u ovom meču – rekao je Gojković, dok je Aleksandar Ivović dodao:

Ima dosta pozitivnih stvari koje možemo da izvučemo iz ove utakmice. Naše samopouzdanje je bilo veliko i to se videlo oba puta kada smo gubili po tri gola razlike. Nismo odustajali, imali smo veliku želju da dobijemo ovu utakmicu. Treba čestitati reprezentaciji Srbije koja ima veliki individualni kvalitet, Mandić nam je dao tri gola, i na njega smo hteli da obratimo najveću pažnju. Ali, pored svega toga, on ima izvanredan individualni kvalitet, i on ih je na kraju vratio u život. Ne odustajemo, i dalje imamo šanse da budemo prvi u grupi. Igraćemo ovako i protiv Grčke samo da popravimo igrača više.

U narednom kolu, koje se igra u sredu, Srbija će se sastati sa Južnom Korejom, dok će protivnik Crne Gore biti Grčka.

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace