Početna » Evrokupovi » Moskovljani ponovo ubedljivi protiv Zvezde

Moskovljani ponovo ubedljivi protiv Zvezde

Dušan Vasić, Crvena zvezda - Partizan
(Foto: SD Crvena zvezda)

Crvena zvezda i dalje je bez bodova u Ligi šampiona.

U 11. kolu srpski vicešampion poražen je na svom bazenu od Dinama iz Moskve sa ubedljivih 17:8 i male su šanse da do kraja grupne faze takmičenja iznenadi Brešu na svom bazenu, odnosno Barselonetu ili Pro Reko u gostima. Gavril Subotić je potvrdio odličnu formu, pošto je, kao i u prošlom kolu, postigao četiri gola, dok je Duško Pijetlović dodao tri. Kod Zvezde su blistali Dušan Vasić sa četiri, odnosno Veljko Tankosić sa tri pogotka.

Sergej Lisunov je posle dva minuta igre doneo prednost gostima, a nešto kasnije Tankosić je doneo jedino izjednačenje na meču. Usledila su tri pogotka gostiju, dva Igora Bičkova i jedan Pijetlovića, za vođstvo od 4:1. Ipak, Tankosić je novim golom smanjio na dva gola minusa na kraju prvog perioda.

Nikolaj Lazarev je sa dva gola do sredine druge četvrtine uvećao razliku, ali su crveno-beli preko Vasića sa igračem više i Vuka Milojevića iz polu kontre, stigli do 7:4. Međutim, nisu uspeli da priđu i unesu neizvesnost. Na poluvremenu je bilo 8:4, a u trećoj četvrtini Dinamo je velikom serijom otklonio sve dileme. Najefikasniji u toj četvrtini bio je Subotić, koji je za nešto više od 10 minuta postigao četiri pogotka. Do kraja se igralo u laganijem ritmu, za domaće je tri puta precizan bio Vasić, a Moskovljani su održavali razliku.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Brešu, a potom gostuje Barseloneti i Pro Reku.

Vaterpolo Liga šampiona, 11. kolo

Crvena zvezda – Dinamo Moskva 8:17 (2:4, 2:4, 1:6, 3:3)

Crvena zvezda: Kralj, Tankosić 3, Milojević 1, Bursać, Perković, Vasić 4, Bitadze, Ljubenović, Ilić, Popović, Šulc, Radović, Todorovski.

Dinamo: Kostrov, Lazarev 2, Koptev, Sučkov, Latipov, Pijetlović 3, Bičkov 3, Nagaev, Subotić 4, Holod 2, Lisunov 2, Šepelev 1, Murašov.

Jedan komentar

  • „….blistali Dušan Vasić sa četiri, odnosno Veljko Tankosić sa tri pogotka.“ B l i s t a igrač koji ne primi ni jedan gol od napadaca kog pokriva – da 1 gol, a Vasic je skrivio penal , pusta igraca na 2m(koji daje gol) od svog gola da bi pokrio onog na 6 , stalno mu beže napadači kao i Popoviću…očigledno je da mnogim igračima nedostaje pionirska selekcija da nauče neke elementarne stvari , a i novinarima da svoje kriterijume baziraju na odnosu primljenih/postignutih golova, jer je to merilo i krajnji rezultat, zar ne?! Ruku na srce -Dinamo je m n o g o jači tim , i Zvezda se nije loše borila, ali sa izvesnim korekcijama bi to bilo mnogo bolje.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.