Početna » Domaća takmičenja » Partizan i Radnički sparingovali pred važne mečeve u Regionalnoj ligi

Partizan i Radnički sparingovali pred važne mečeve u Regionalnoj ligi

Vaterpolo klub Partizan 2018/2019
(Foto: facebook.com/pg/WaterpoloPartizan)

Za petak su zakazane nove utakmice u Regionalnoj ligi.

Iako još uvek nije poznato kakva je sudbina regionalnog takmičenja sa srpskim klubovima, već u petak na Dorćolu igraju Crvena zvezda i Partizan. Crno-beli su se za taj meč pripremali u Kragujevcu, gde su imali dva sparing meča sa Radničkim. Kragujevčani u subotu dočekuju Primorje, pa će zajednički treninzi značiti ekipama koje predvode Stefan Ćirić i Uroš Stevanović.

Kragujevčani u poslednjih sedam utakmicama ne znaju za poraz i trenutno su na drugom mestu sa samo dva boda manje od vodećeg Solarisa, ali žele da dodatno povise nivo igre pred odlučujuće mečeve sa Primorjem, Solarisom, Budvom i Vojvodinom.

– Partizan i mi imamo bitne utakmice i potrebno nam je da podignemo formu. Doduše, više nama, jer su oni u dobroj seriji, dok i mi beležimo dobre rezultate, ali igrom nismo u potpunosti zadovoljni. Predstoji nam četiri utakmice – četiri finala, u kojima ne smemo da kiksnemo. Opredelili smo se za Partizan, jer je to ekipa sa kojom možemo da ostvarimo najveći napredak u igri – smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Radnički je odličnu sezonu na „Jadranu“ započeo upravo u Rijeci, gde je slavio sa 10:9, ali Primorje u ovaj duel ulazi jače za povratnika Bojana Cara i oporavljenog prvog centra Lovra Paparića.

Primorje je daleko jače nego u prvoj utakmici. Plasman na tabeli nikako ne oslikava njihovu pravu snagu i mislim da su po kvalitetu jednaki Šibeniku, Budvi i nama. Na startu im se nisu sve kockice poklopile, imali su nekoliko pehova, ušli u ligu iz evropskih takmičenja, rano krenuli sa treninzima… Međutim, posle nove godine su se kompletirali, vratio im se prvi centar, a doveli su još jedno pojačanje iz Medveščaka i daleko su ozbiljniji nego na početku sezone. Favorita nema i moramo da odigramo mnogo bolje nego u prethodnim utakmicama kako bismo pobedili – zaključio je Stevanović.

Ulaz na derbi Radničkog i Primorja je besplatan, uz karte koje se mogu podići u Kafe-baru „Sonas“ (Ulica Lole Ribara), na info pultu Zatvorenog bazena Sportskog centra „Park“, kao i u kancelariji KVK Radničkog na bazenu, a prijatelj kluba, Bravo Shop, nagradiće najsrećnije.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.