SAOPŠTENJE VK VOJVODINA: Prolazimo kroz nezapamćenu krizu

Vaterpolisti Vojvodine

(Foto: Filip Bakić)

Vaterpolo klub Vojvodina nalazi se u teškoj situaciji.

Generalno, srpski vaterpolo klubovi ne nalaze se u sjajnoj situaciji, ali su Novosađani u znatno težoj sada, pošto su nedavno treneri, a potom i igrači, stupili u štrajk. Tim povodom, Vojvodina se oglasila saopštenjem, u kojem poziva na jedinstvo. Formirana je radna grupa, koja će pokušati da reši probleme, a u tome će im pomoći i nekadašnji igrači kluba, a sada reprezentativci Srbije.

Vaterpolo klub Vojvodina je u proteklom mesecu, a naročito u proteklih deset dana, prolazio kroz dosad nezapamćenu krizu. Klub je u jednom trenutku bio blokiran. Finansijska situacija i poteškoće koje su zadesile Vojvodinu imale su razarajuće dejstvo. Mere koje su preduzimali organi kluba nisu davale odgovarajuće rezultate – navodi se u saopštenju kluba.

Formirana je radna grupa za vanredna pitanja koja je u utorak uveče održala sastanak i donete zaključke uputila je Skupštini VK Vojvodina na usvajanje. Skupština će se održati u petak, 5. oktobra u 19 časova.

Pored smirivanja strasti, radna grupa je predložila i određene kadrovske promene. Što se tiče Upravnog odbora, pored dosadašnjih članova Mite Katića, Zorana Vučkovića i Ilije Kalabe, predlažu se i novi članovi, Dragan Resanović, Nenad Bosančić, Milorad Pejić i Budislav Petrović. Zatim, da predsednik Upravnog odbora bude Dragan Resanović, a generalni direktor Marko Ćuk, vršilac dužnosti. A, potrebno je obnoviti i osvežiti Skupštinu sa sedam novih članova, što će se i uraditi u narednom periodu u skladu sa Statutom kluba – piše u saopštenju Vojvodine.

Bivši članovi Vojvodine i reprezentatici Gojko Pijetlović, Duško Pijetlović, Branislav Mitrović i Miloš Ćuk su takođe odlučili da se uključe u rad Skupštine, a da će se po povratku u Novi Sad i angažovati, kako bi Vojvodina ponovo igrala značajnu ulogu u regionu.

Razumevanje i podrška od strane kompetentih Gradskih struktura još više nas mobiliše i uverava da će se sa zajedničkim naporom situacija brzo konsolidovati i da smo na dobrom putu – zaključuje se u saopštenju Vaterpolo kluba Vojvodina koje je potpisao predsednik Skupštine Živko Cvjetićanin.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.