SAOPŠTENJE VK VOJVODINA: Prolazimo kroz nezapamćenu krizu

Vaterpolisti Vojvodine

(Foto: Filip Bakić)

Vaterpolo klub Vojvodina nalazi se u teškoj situaciji.

Generalno, srpski vaterpolo klubovi ne nalaze se u sjajnoj situaciji, ali su Novosađani u znatno težoj sada, pošto su nedavno treneri, a potom i igrači, stupili u štrajk. Tim povodom, Vojvodina se oglasila saopštenjem, u kojem poziva na jedinstvo. Formirana je radna grupa, koja će pokušati da reši probleme, a u tome će im pomoći i nekadašnji igrači kluba, a sada reprezentativci Srbije.

Vaterpolo klub Vojvodina je u proteklom mesecu, a naročito u proteklih deset dana, prolazio kroz dosad nezapamćenu krizu. Klub je u jednom trenutku bio blokiran. Finansijska situacija i poteškoće koje su zadesile Vojvodinu imale su razarajuće dejstvo. Mere koje su preduzimali organi kluba nisu davale odgovarajuće rezultate – navodi se u saopštenju kluba.

Formirana je radna grupa za vanredna pitanja koja je u utorak uveče održala sastanak i donete zaključke uputila je Skupštini VK Vojvodina na usvajanje. Skupština će se održati u petak, 5. oktobra u 19 časova.

Pored smirivanja strasti, radna grupa je predložila i određene kadrovske promene. Što se tiče Upravnog odbora, pored dosadašnjih članova Mite Katića, Zorana Vučkovića i Ilije Kalabe, predlažu se i novi članovi, Dragan Resanović, Nenad Bosančić, Milorad Pejić i Budislav Petrović. Zatim, da predsednik Upravnog odbora bude Dragan Resanović, a generalni direktor Marko Ćuk, vršilac dužnosti. A, potrebno je obnoviti i osvežiti Skupštinu sa sedam novih članova, što će se i uraditi u narednom periodu u skladu sa Statutom kluba – piše u saopštenju Vojvodine.

Bivši članovi Vojvodine i reprezentatici Gojko Pijetlović, Duško Pijetlović, Branislav Mitrović i Miloš Ćuk su takođe odlučili da se uključe u rad Skupštine, a da će se po povratku u Novi Sad i angažovati, kako bi Vojvodina ponovo igrala značajnu ulogu u regionu.

Razumevanje i podrška od strane kompetentih Gradskih struktura još više nas mobiliše i uverava da će se sa zajedničkim naporom situacija brzo konsolidovati i da smo na dobrom putu – zaključuje se u saopštenju Vaterpolo kluba Vojvodina koje je potpisao predsednik Skupštine Živko Cvjetićanin.

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.