Početna » Domaća takmičenja » Predsednik VK Stari Grad: Ponosni smo na poslednje četiri godine, želimo u Regionalnu ligu

Predsednik VK Stari Grad: Ponosni smo na poslednje četiri godine, želimo u Regionalnu ligu

(Foto: waterpolostarigrad.rs)

Vaterpolo klub Stari Grad obeležio je ove godine jubilej, 13 godina od osnivanja i postojanja.

U klubu sa bazena SRC „Milan Gale Muškatirović“ posebno su ponosni na poslednje četiri godine i zlatne rezultate koje su postigli u tom periodu. U intervjuu za Kurir, predsednik ovog vaterpolo kluba, Srđan Bukilica, otkrio je šta je sve postignuto u tom periodu. Takođe je rekao da je cilj kluba da uđe u Regionalnu A2 ligu, tako što će u domaćem prvenstvu zauzeti sedmo mesto.

Posebno ističemo i veoma smo ponosni na poslednje četiri godine, kada su ostvareni najbolji rezultati u klubskoj istoriji: osvojeno je prvo mesto u prvoj A ligi Srbije 2016/2017, formirane sve takmičarske kategorije u mlađim selekcijama, poboljšan stručni štab sa eminentnim trenerima kako u seniorskom delu, tako i za mlađe kategorije, organizovan vaskršnji turnir VK Starog Grada gde je poseban fokus na razvoj vaterpola i mlađih kategorija i učestvovanje svih relevantnih klubova iz Srbije, i regiona Balkana – kaže Srđan Bukilica, Predsednik VK Stari Grad, u razgovoru za Kurir.

Bukilica otkriva planove za sezonu 2018/19:

Tokom prethodne 4 godine, pažljivo smo pripremali rast i razvoj kluba, nismo želeli da imamo razvoj, koji će biti brz i posle određenog perioda nestabinost, što je bio iskustveni slučaj sa raznim vaterpolo klubovima. Prvi put u istoriji kluba želje čelnika bile su da se u ovoj sezoni ode i korak dalje u takmičarskom smislu i oprobamo u jačoj Jadranskoj A2 ligi. Stručni štab je pripremio program, koncept tima i željena pojačanja. Mogu sa ponosom da kažem da smo imali jako dobar prelazan rok, gde smo dobili odlična pojačanja za adekvatne pozicije i time samo ojačali podmlađeni tim iz prethodne sezone – kaže Bukilica i dodaje:

Želim da pomenem iskusnog Darka Aleksića, mladog reprezentativca Srbije Mirkovića, 3 mlada reprezentativca iz Crne Gore, kao i 2 reprezentativca Irana, koji su na prethodno održanim azijskim igrama sa svojom reprezentacijom osvojili visoko 3. mesto.

Za predstojeću sezonu prijavljeni su za Jadransku A2 ligu, a pripremali su se temeljno, od stručnog štaba i pojačanja, pa sve do organizacije i finansijskih sredstava.

Tokom trajanja EP u Barseloni dobili smo vesti da će do proširenja A2 lige doći sigurno, ali samo sa jednim klubom iz Srbije i jednim iz Hrvatske. Nažalost vesti su bile veoma loše za nas, taj jedan klub nije bio VK Stari Grad. Zašto je to tako, ne znam? Znam da su svi klubovi iz Hrvatske i Crne Gore u Jadranskoj ligi, bilo da je A1 ili A2, samo klubovi iz Srbije nisu. Verovao sam do samog početka sezone da ipak može doći do pozitivnog ishoda i učestvovanja u A2, ali se to nije desilo – kaže Bukilica.

Bazen SC "Milan Gale Muškatirović"
(Foto: facebook/vaterpolo klub dorcol)

VK Stari Grad se sada sprema za predstojeću takmičarsku sezonu u prvoj A ligi, kao i takmičenja u Kupu Srbije, sa, kako ističu, jedinim ciljem – da ostvare što bolji rezultat i da odigraju što više „teških“ utakmica sa klubovima iz Jadranske lige, kako bi videli domete novo formiranog tima.

Ako kroz takmičenje uspemo da ostvarimo poziciju broj 7, to će biti direktan ulaz u Jadransku A2 ligu – zaključuje predsednik VK Stari Grad.

On se osvrnuo i na stanje vaterpola u Srbiji.

Posle osvojenog zlata u Barseloni, predsednik VSS je imao veoma dobru konferenciju za štampu, gde je naveo niz dobrih stvari i planova, koje želimo da podržimo i da mu pomognemo da se ključne stvari za razvoj vaterpolo sporta ostvare, medju kojima su da se izvrši kategorizacija klubova, da se vidi ko stvara vrhunske igrače, ko postiže vrhunske rezultate, a ko postoji komercijalno i rekreativno – navodi Bukilica.

On dodaje da klubovi širom Srbije imaju bolje uslove za rad, dok je u Beogradu najteže i tu je potrebna kategorizacija, jer postoji malo bazena, a mnogo klubova.

Moja posebna molba i apel, da uloži sav svoj nesumnjiv autoritet i napor da pomogne klubovima u Beogradu, posebno onim klubovima koji žele da idu napred i da se razvijaju, kako bi ostvarili određene rezultate, za razvoj vaterpolo sporta, kako se ne bi vaterpolo sport u Beogradu oslanjao samo na Partizan i Crvenu Zvezdu. U slučaju da mu je potrebna naša podrška i pomoć, Predsedniku VSS i njegovom timu stojimo na raspolaganju – kaže Bukilica u ime VK Stari grad.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Zinzino

Proizvodi

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj

Grupa A
SelekcijaUPNIGRB
Mađarska2200+184
Gruzija2101+32
Crna Gora2101-32
Brazil2002-180
Grupa B
SelekcijaUPNIGRB
Grčka2110+113
Hrvatska2110+43
Japan2101-102
Nemačka2002-50
Grupa C
SelekcijaUPNIGRB
Španija2200+434
Italija1100+182
Kanada1001-170
Južna Afrika2002-440
Grupa D
SelekcijaUPNIGRB
Srbija2200+54
SAD2101-52
Australija2101+92
Kazahstan2002-190