SVETSKI KUP: Srbija razbila i SAD!

Dušan Mandić, Srbija - Hrvatska

(Foto: VSS / Marcel ter Bals)

Srpski vaterpolisti ostvarili su i drugu pobedu na Svetskom kupu u Berlinu.

U drugom kolu podmlađena reprezentacija Srbije pobedila je selekciju SAD sa ubedljivih 14:8, iako je tokom većeg dela drugog poluvremena ekipa koju predvodi selektor Dejan Savić imala i osam golova razlike. Amerikanci su poveli 1:0, ali je sa tri gola Dušana Mandića već posle nekoliko minuta bilo 3:1. Srbija je nastavila da trese mrežu, stigla do 5:1 i u nastavku održavala i uvećavala razliku.

Ekipa selektora Dejana Udovičića povela je golom Alekesa Bovena u prvom minutu, ali je briljantni Dušan Mandić za svega tri minuta doneo Srbiji vođstvo od 3:1.

Potom su Đorđe Lazić i, na još lepši način, Sava Ranđelović zatresli mrežu pa je bilo 5:1. Srbija je tu razliku održavala do sredine drugog perioda kada je povela 8:3, a sa 9:4 se otišlo na veliki odmor.

Mladi srpski vaterpolisti nastavili su da briljiraju. Ognjen Stojanović i Gavril Subotić su tresli mrežu u završnici druge, ali i početkom treće četvrtine, pa je posle svega 60 sekundi igre u nastavku Srbija vodila 11:4. Nešto kasnije 12. gol postigao je Viktor Rašović, za ogromnih 12:4. U nastavku se igralo u nešto opuštenijem ritmu, pa se na novi gol čekalo šest minuta. Srbija je sigurnom igrom održavala veliku razliku, a Amerikancima nisu bila dovoljna ni tri igrača više u jednom napadu da smanje zaostatak.

Ipak, sa tri vezana gola u poslednja tri i po minuta igre protivnik je ublažio poraz, a konačnih 14:8 postavio je Subotić.

Srbija – SAD 14:8 (6:3, 3:1, 3:0, 2:4)

Bazen Evropa sport park. Sudije: Buk (Španija), Flehiv (Australija). Igrač više: Srbija 4 (3) , SAD 9 (4). Tri igrača više: SAD 1 (0). Peterci: Srbija 2 (2).

SRBIJA: Rističević (šest odbrana), Mandić 5, V. Rašović 2, Ranđelović 1, Subotić 3, Lazić 1, Vico, Drašović, Jakšić, Stojanović 2, S. Rašović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.