Sedam srpskih klubova u Regionalnoj ligi, start sredinom oktobra

Regionalna liga

Srbiju će naredne sezone u Regionalnoj A1 i A2 ligi predstavljati sedam klubova.

Kao što je od ranije poznato, u višem rangu takmičenja igraće Partizan, Crvena zvezda i Šabac, dok će se u A2 ligi takmičiti Vojvodina, Nais, Valjevo Gorenje i Radnički iz Kragujevca, odlučeno je na sastanku Upravnog odbora ovog takmičenja u Splitu.. Pored Kragujevčana, novi klubovi u A2 ligi su Koper i hrvatski Galeb i taj rang takmičenja će biti masovniji u odnosu na prethodnu sezonu.

U Regionalnoj A2 ligi Igraće se po jednokružnom sistemu, svako sa svakim, 11 kola, posle čega će biti formirane grupe od 1. do 6. i 7. do 12. mesta. U drugoj fazi igra se još pet kola, u mestima gde se rivali u prvom delu nisu sastajali, a svi bodovi iz prvog dela se prenose.

Prvoplasirani tim ide direktno u A1 ligu, dok će drugi kroz dvomeč sa pretposlednjim iz višeg ranga igrati baraž. Početak sezone planiran je za 13. oktobar, a kompletan raspored će uskoro biti poznat.

Regionalna A1 vaterpolo liga 2018/2019

Učesnici: Jug, Jadran Carine, HAVK Mladost, Jadran Split, Mornar BS, Partizan, Crvena zvezda, Šabac, OVK POŠK i Primorac.

Regionalna A2 vaterpolo liga 2018/2019

Učesnici: Vojvodina, Radnički, Nais, Medveščak, Primorje, Valjevo Gorenje, Zadar 1952, Galeb, Koper, Budva, Kataro i Solaris.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.