Početna » Transferi » Velike promene u Egeru i Ferencvarošu, Mitrović u OSC-u

Velike promene u Egeru i Ferencvarošu, Mitrović u OSC-u

Branislav Mitrović i Živko Gocić
(Foto: egrivizilabda.hu)

Mađarski timovi su skoro kompletirali ekipe za novu sezonu.

Aktuelni šampion Mađarske, Ferencvaroš, u prvim danima prelaznog roka doveo je četiri pojačanja, dok su dva iskusna igrača otišla u penziju. Proslavljeni reprezentativac Mađarske, bivši vaterpolista Egera, BVSC-a, Vašaša, Pro Reka i Solnoka, Norbert Madaraš, završio je karijeru osvajanjem titule sa ekipim Ferencvaroša i postao je predsednik kluba. Daniel Varga se takođe oprostio od igračke karijere i u narednim godinama biće trener juniorskog tima.

U Budimpeštu su stigli Mikloš Gor-Nađ, Tamaš Mezei, Aron Janger i Mark Kalai, a za sada je ekipu napustio Kristian Manherc.

Solnok je za sada ostao bez Živka Gocića, koji će biti trener ekipe u narednoj sezoni, kao i bez Arona Jangera i Tamaša Mezeija. Stigli su Viktor Rašović iz Juga i Đorđe Lazić iz Partizana.

Pojačanja Vaterpolo kluba Ferencvaroš za sezonu 2018/2019
(Foto: facebook.com/fradivizilabda)

Velike promene pretrpeo je Eger, trećeplasirani tim u Mađarskoj, koji ima uspešnu sezonu iza sebe. Tim Norberta Dabrovskog zauzeo je sedmo mesto u Ligi šampiona, a može da se pohvali i sa četiri pobede protiv Solnoka. Međutim, Eger je već napustilo sedam igrača, a stiglo je šest zamena.

Posle četiri sezone, klub je napustio reprezentativac Srbije, Branislav Mitrović, koji će se pridružiti saigračima iz reprezentacije, Savi Ranđeloviću i Nemanji Uboviću u OSC-u. Pored njega, otišla su i dva centra, Kristian Bedo i Balaš Harai, kao i Daniel Anđal, Uroš Čučković, Gergo Kovač i Lorinc Balant.

Jednogod glavnih pojačanja je Nikola Murišić, koji stiže iz rumunske Steaue. Stigli su i: Daniel Santa, Dorian Lukač, Benc Valič, Tamaš Garfaš i Bendeguz Tot.

Sastav Egera za sezonu 2018/2019: Benc Valič, Boldižar Čišar, Marko Avramović, Barnabaš Biroš, Adam Deker, Tamaš Garfaš, Norbert Hošnjanski, Dominik Kurti, Dorian Lukač, Marton Mađar, Nikola Murišić, Strahinja Rašović, Daniel Santa, Bendeguz Tot, Angelos Vlahopulos.

Jedan komentar

  • N. Mađarska i D. Varga okončali igračku karijeru… Kraj jedne epohe… Toliko epskih duela, pobjeda i poraza je iza njih… Sve najbolje u „penziji“!

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.