Nišlije izdale saopštenje posle meča u Kragujevcu, Zemun ih podržao

Bazen Čair

(Foto: VK Nais)

Vaterpolo klub Nais izdao je oštro saopštenje posle meča u Kragujevcu, a dan kasnije podržao ih je i Vaterpolo klub Zemun.

Nišlije su se oglasile posle meča šestog kola Super lige, u kojem su u Kragujevcu Radnički i Nais odigrali nerešeno, 10:10. U saopštenju se navodi da su gostojući igrači, treneri i članovi uprave bili izloženi verbalnom teroru nekolicine domaćih navijača, a da niko to nije ni pokušao da spreči. Zemunci su u svom saopštenju istakli da neće putovati u Kragujevac na utakmicu koja je na programu sredinom maja.

Pristojnost nas sprečava da poborojimo vulgarnosti kojima smo zasipani, ali nas dostojanstvo i ljubav prema vaterpolu obavezuje da javno dignemo glas protiv takvog ponašanja na našim bazenima i pozovemo one koji su imali obavezu da to spreče i sankcionišu – ističe se u saopštenju koje potpisuje predsednik skupštine VK Nais Milan Krstić.

U saopštenju se dodaje da se osuđuje ponašanje igrača VK Nais koji je posle niza provokacija izgubio nerve i opravdano zaradio crveni karton. (Na dva minuta i 20 sekundi pre kraja treće deonice isključen je Nemanja Šilj).

Pitamo se kako se dogodilo da naša tri igrača odmah po dolasku u Niš završe u Urgentnom centru, jedan sa polomljenim nosem, drugi sa ozbiljnom povredom rebra i treći sa hematomom na glavi, a da pritom ekipa Naisa dobije dva crvena kartona na utakmici.

Kako se ističe u saopšetnju, ovo nije prvi put da se u Kragujevcu na ovakav način postupa sa gostujućim ekipama.

Mi nećemo suditi o materijalnoj povredi pravila igre, to prepuštamo onima koji su za to određeni unutar vaterpolo organizacije, ali ćemo suditi o povredi zdravog razuma i dotojanstva. Očekujemo da se organizatori i uprava KVK Radničkog izvini svojim sugrađanima zbog svega što se dešavalo na bazenu. Verujemo da iskreni Srbi, Šumadinci i Kragujevčani osećaju stid zbog malog broja huligana – kaže se, između ostalog, u saopštenju.

VK Nais na kraju zaključuje da će klub “kao i do sada biti uzoran domaćin svima onima koji dođu u Niš” kako bi reprezentovali trofejni sport i dostojanstveno prihvatati poraze uz čestitke protivniku i iskreno se i časno radovali uspehu svoje ekipe.

Zemun podržao Nais

Saopštenjem se ubrzo oglasio i Vaterpolo klub Zemun, koji je podržao Nišlije. U zvaničnom saopštenju Vaterpolo klub Zemun navodi se:

Podržavamo saopštenje VK Nais iz Niša i ovim putem vas obaveštavamo da VK Zemun, zbog već preživljenih neprijatnosti sa prve utakmice sa VK Radnički (KG), zbog bezbedonosnih razloga, a i zbog toga što akteri nemilih događaja nisu sankcionisani, neće ići naodigravanje utakmice redovnog kola superlige sa VK Radnički (KG), koja je na programu 19.05. 2018.

Celo saopštenje pročitajte ovde:

Saopštenje VK Zemun

Saopštenje VK Zemun

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.