Početna » Nacionalna selekcija » Filipović: Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN

Filipović: Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN

Filip Filipović, Srbija - Australija
(Foto: VSS/UNIQA)

Vaterpolo reprezentacija Srbije doputovala je dana u Split, gde u četvrtak počinje prva faza Evropa kupa.

Srpski vaterpolisti će u prvom kolu četvorodnevnog turnira imati lak zadatak, pošto će od 17 i 30 rival biti Malta. U petak u isto vreme Srbija se sastaje sa Grčkom, a u subotu su protivnici Holandija (10:30) i domaća Hrvatska (19č). Selektor. Tri ekipe iz ove grupe idu na fajnal-ejt, koji se igra u Budimpešti u prvoj nedelji aprila, a sve osim prolaska Srbije, Hrvatske i Grčke bi predstavljalo iznenađenje.

Ovde želimo da ostvarimo prolaz a u Budimpešti „pucamo“ na medalju. Čitav ovaj turnir biće u znaku našeg susreta sa Hrvatima jer kod nas se više pamti poraz u polufinalu Svetskog prvenstva od Hrvatske nego činjenica da smo osvojli bronzu. Dobro je što imamo na raspolaganju 15 igrača, prvi put posle 2008. Svi će dobiti šansu i biće to dobro jer se ranije uvek dešavalo da veliki broj ekipa koji zbog pravila nema rezervi ne dočeka kompletan kraj takmičenja – kaže Dejan Savić.

Kapiten Srbije, Filip Filipović, istakao je da je ovaj turnir veliki teret za igrače, koji ispaštaju zbog sukoba FINA i LEN.

Ovde je cilj da svaku utakmicu odradimo na najbolji mogući način i da kasnije ispravimo uočene greške. Tačno je da ćemo biti bez trojice možda i najiskusnijih igrača ali to ne menja suštinu, ovaj tim je sada najbolji. Kruna sezone je Barselona, nećemo imati mnogo prilike da se uigravamo. Ipak ovaj turnir je veliki teret za nas igrače. Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN i ostajemo bez normalnog trenažnog procesa u klubu. Ali šta je tu je, moramo da i u ovoj situaciji izvučemo korist.

VSS prenosi da slično razmišljaju i drugi igrači.

Srbiju će predstavljati: G. Pijetlović, B. Mitrović, V. Rašović, Filipović, Mandić, Ćuk, Subotić, S. Rašović, Ranđelović, Jakšić, Drašović, D. Pijetlović, Ubović, Stojanović i Lazić.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace