Početna » Nacionalna selekcija » Srpski vaterpolisti kreću u odbranu zlata, prvi protivnik Južna Afrika (17:30)

Srpski vaterpolisti kreću u odbranu zlata, prvi protivnik Južna Afrika (17:30)

Vaterpolisti Srbije, Budimpešta 2017
(Foto: Studio Keel)

Vaterpolo Svetsko prvenstvo u Budimpešti počelo je u nedelju, a u ponedeljak igra i reprezentacija Srbije.

Srpski vaterpolisti, aktuelni šampioni sveta, u odbranu zlata iz Kazanja kreću protiv nešto lakšeg rivala, selekcije Južne Afrike. Taj meč počinje u 17 i 30, uz direktan prenos na RTS-u. Pitanje pobednika se ne dovodi u pitanje, ali je mnogo važnije da Srbija dobro krene na ovom turniru, pošto je u nastavku grupne faze očekuju mnogo teži rivali, Španija i Grčka.

Srbija je protiv Južne Afrike igrala tri puta, a rezultati su bili 16:2, 22:0 i 17:1.

Važni je da osetimo turnir. Naravno da ne razmišjamo monogo o rivalu, za nas zaista prvenstvo počinje od drugog kola. Na startu će biti najvažnije da osetimo ambijent, da se povežemo i stvorimo dobru podlogu za susrete koji su mnogo važniji, sa Španijom i Grčkom jer nam prvo mesto u grupi zaista mnogo znači – kaže Andrija Prlainović, koji će sa Filipom Filipovićem šesti put igrati na Svetskom prvenstvu.

List koji izlazi samo za vreme prvenstva na strani posvećenoj muškom vaterpolu objavljuje veliku sliku Andrije Prlainovića uz naslov da su Srbi i Amerikanke najveći favoriti. Konstatuje se da Srbija ima Filipovića, Prlainovića i Duška Pijetlovića, najbolje igrače na svetu na svojim pozicijama.

MI smo kao porodica, kao preduzeće u kojem vladaju izvanredni odnosi. Ni sujete, ni loših trenutaka. Najviše smo povezani i to mnogo znači.

Prvog dana će biti derbi grupe Španija i Grčka.

Važan susret. Da ih vidimo. Grci bez odličnih igrača Milonakisa i Afrudakisa ali sa sve boljim Genidunasom. Španija sa vaterpolistima od kojih neke uopšte ne poznajem ali sa novim selektorom Martinom. I mogu da iznenade. Naše je da oba tima pobedimo.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace