Početna » Domaća takmičenja » DERBI NA BANJICI: Partizan dočekuje Zvezdu (19č)

DERBI NA BANJICI: Partizan dočekuje Zvezdu (19č)

Vaterpolo derbi, Partizan - Crvena zvezda
(Foto: waterpoloserbia.org)

Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde večeras od 19 časova na Banjici igraju drugi večiti derbi u ovoj sezoni, na početku vaterpolo Super lige. Crno-beli su favoriti, pošto ove sezone igraju dosta dobro i nalaze se u takmičarskom ritmu, za razliku od rivala koji je poslednji meč odigrao pre skoro mesec dana.

U prvom derbiju ove sezone, u finalu Kupa u Nišu, Partizan je slavio sa sigurnih 8:5, a crno-beli su tada odlično počeli i poveli su 5:0. Srpski šampion, koji je nedavno promenio trenera, nalazi se u takmičarskom ritmu, pošto je nedavno igrao na završnom turniru Regionalne lige, a u sredu je u meču Lige šampiona gostovao u Egeru. Sa druge strane, Zvezda je poslednji susret odigrala pre skoro mesec dana, u Regionalnoj A2 ligi.

Ekipa trenera Aleksandra Filipovića imala je više vremena da se spremi za derbi, a crveno-beli su pauzu iskoristili da sparinguju sa ekipom Spartaka iz Volgograda.

Za razliku od Partizana nismo imali zvaničnu utakmicu četiri nedelje, što smo pokušali da nadomestimo kroz jake sparinge mečeve sa Spartakom iz Volgograda. Oni su mladi, uigraniji, uvek opasni na svom bazenu. Ne smemo da im dozvolimo da kao u finalu Kupa povedu sa 5:0. Od starta mnogo toga zavisi – kaže Filipović za Novosti.

U Partizanu je sve zatekla iznenadna smena Zorana Milenkovića, koga je na klupi zamenio Stefan Ćirić.

Oporavljamo se od šoka zbog iznenadne smene stručnog štaba, radimo odlično sa Stefanom Ćirićem i verujemo da ćemo da pružimo jednu od boljih partija ove sezone. Veoma nam je važno da u prvenstvu Srbije startujemo pobednički – naglašava Radomir Drašović za Novosti i dodaje:

Opasno je jer može da nas stigne umor. Ipak, na Banjici uvek igramo mnogo bolje, tako da se nadamo povoljnom rezultatu – zaključuje bivši vaterpolista Zvezde.

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.