Početna » Evrokupovi » LIGA ŠAMPIONA: Pro Reko obezbedio polufinale, a Jug mesto na F6

LIGA ŠAMPIONA: Pro Reko obezbedio polufinale, a Jug mesto na F6

Jug - Barseloneta
(Foto: www.24sata.hr)

Vaterpolisti Juga, aktuelni šampioni Evrope, braniće ove godine titulu u Ligi šampiona, na fajnal-siksu u Budimpešti. Dubrovčani su u sredu, u osmom kolu grupne faze, savladali špansku Barselonetu rezultatom 11:10 i tako obezbedili svoje mesto na završnom turniru. Italijanski Pro Reko zadržao je maksimalan učinak i tako obezbedio direktan plasman u polufinale, dok će se u drugoj grupi za to, do samog kraja boriti Solnok i Olimpijakos.

Mađarski Solnok trijumfovao je protiv Breše 8:4, a do novog trijumfa domaće je predvodio Andrija Prlainović, strelac tri gola. Poveli su Mađari, ali je Breša preokrenula na 2:1. Novo izjednačenje doneo je Živko Gocić, da bi se u drugih osam minuta razigrao i Prlainović, pa je Solnok na veliki odmor otišao sa vođostvom od 5:3. U nastavku su obe ekipe imale mnogo napada sa igračem više, ali to nisu koristile. Solnok je održavao dva gola viška u trećoj četvrtini, a u poslednjih osam minuta Prlainović je trećim golom povisio na 7:4, da bi u poslednjim sekundama Bence postavio konačan rezultat.

Olimpijakos je zadržao šanse za prvo mesto u grupi, pošto je u Nici savladao Olimpik sa 12:8. Domaći su bili u igri do početka druge četvrtine, a u nastavku su crveno-beli stigli do „+4“ i praktično su do kraja održavali tu prednost. Janis Funtulis je prednjačio sa pet golova, a tri je dodao Konstantinos Genidunias. Solnok u narednom kolu gostuje u Pireju, pa će verovatno tada biti poznato koja ekipa će obezbediti direktan plasman u polufinale fajnal-siksa.

Andrija Prlainović, Solnok
(Foto: Marcel Tel Bals)

U trećem meču u grupi A sastali su se OSC i Špandau 04, a dve ekipe su podelile bodove, pošto je bilo nerešeno 5:5. Posle 1:1 na kraju prvog perioda, mađarski predstavnik je serijom stigao do vođstva od 4:1. Održavali su domaći „+2“  do sredine treće četvrtine, a zatim su gosti uspeli da stignu do izjednačenja. Gol vredan boda postigao je Nikola Dedović dva i po minuta pre kraja meča. Po jednom su se u strelce upisali Marin Redović i Luk Gilen, a kod domaćih najefikasniji bio Lukas Seman sa dva pogotka.

Ekipa Vladimira Vujasinovića ove sezone ređa samo pobede. Pro Reko je u osmom kolu bez većih problema savladao Eger sa 9:4, a meč je zbog povrede propustio kapiten reprezentacije Srbije, Filip Filipović. Posle nekoliko minuta igre domaći su preko Sandra Sukna poveli, da bi ubrzo Boris Vapenski poravnao na 1:1. Do kraja prve četvrtine mrežu gostiju zatresli su Dušan Mandić i Frančesko Di Fulvio. U nastavku su seriju Italijana nastavili Di Fulvio i Giljermo Molina, a nalet je prekinuo Miloš Ćuk, te se sa 5:2 otišlo na poluvreme. U trećoj četvrtini pogađali su srpski reprezentativci, Duško Pijetlović i na drugoj strani Ćuk. U poslednjem periodu Pro Reko je održavao lepu prednost i stigao do nova tri boda. Di Fulvio je prednjačio sa tri gola, a Sukno je dodao dva.

Frančesko Di Fulvio
(Foto: facebook.com/proreccowaterpolo1913)

U veoma važnoj utakmici za obe ekipe, Jug je u Dubrovniku pobedio Barselonetu 11:10. U završnici tvrde prve četvritne vođstvo domaćima doneli su Joković i Perone. Na početku druge deonice Strahinja Rašović je zatresao mrežu Juga, koji je odmah preko Garsije i Peronea uzvratio i stigao do 4:1. Novim golom Rašović je prekinuo seriju, a Barseloneta je preko Marka Mingelja stigla na gol minusa (4:3). Ipak, Dubrovčani su bolje odigrali u završnici poluvremena, pa su Vrlić i Garsija pogađali za 6:3.

I u trećem delu meča prvi gol je postigao Rašović. Bio je to početak velike serije gostiju. Pogotkom Rodžera Tahulja Španci su ponovo stigli na gol zaostatka, a potom je Alberto Munariz sa dva gola u kratkom intervalu doneo prvo vođstvo svojoj ekipi (6:7). Ipak, ponovo su igrači Juga bili bolji u završnici četvrtine, pa su poveli 8:7. U poslednjih osam minuta igralo se gol za gol, a Jug je dva puta imao i „+2“. Munariz je bio najefikasniji sa četiri gola, dok je njegov saigrač Strahinja Rašović dodao tri, a na drugoj strani isti učinak imao je Havijer Garsija.

Partizan je Banjici stigao do prve pobede, pošto je savladao Hanover 13:9. Krenuli su crno-beli silovito, pošto su poveli 6:1, a opširnije pročitajte ovde.

Liga šampiona, 8. kolo

Grupa A

Olimpik Nica – Olimpijakos 8:12 (1:3, 2:4, 2:1, 3:4)
Solnok – Breša 8:4 (2:2, 3:1, 1:1, 2:0)
OSC – Špandau 04 5:5 (1:1, 3:1, 1:2, 0:1)

Plasman: Solnok 22, Olimpijakos 22, Breša 11, OSC 9, Špandau 04 4, Olimpik Nica bez bodova.

Grupa B

Jug – Barseloneta 11:10 (2:0, 4:3, 2:4, 3:3)
Pro Reko – Eger 9:4 (3:1, 2:1, 1:1, 3:1)
Partizan – Hanover 13:9 (6:2, 3:2, 3:3, 1:2)

Plasman: Pro Reko 24, Jug 17, Eger 12, Barseloneta 8, Partizan 4, Hanover 3.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace