Početna » Domaća takmičenja » Nais istupa iz Regionalne lige

Nais istupa iz Regionalne lige

(Foto: VK Nais)
(Foto: VK Nais)

Prvotimci Naisa razgovarali su u ponedeljak sa gradonačelnikom Niša gospodinom Darkom Bulatovićem. Ni posle razgovora rešenje za problem nije nađeno, te će Nais biti primoran da istupi iz Regionalne lige. Tim povodom Vaterpolo klub Nais je izdao zvanično saopštenje koje prenosimo u celosti.

„Poštovani,

obaveštavamo Vas da je delegacija igrača danas obavila razgovor sa gradonačelnikom Niša gospodinom Darkom Bulatovićem i ljudima iz resora za sport.

Gradonačelnik Niša rekao je igračima da će klubu već sutra biti isplaćena preostala tri miliona dinara za ovu godinu i dodao da ne može da obeća dodatni novac rebalansom budžeta. Gospodin Bulatović je još istakao da će se potruditi da već u januaru veći deo novca iz budžeta opredeli za vaterpolo.

Važno je istaći da Nais ne pravi problem oko stimulativnih sredstava, niti taj novac stavlja u prvi plan. Problem je u dodatnim sredstvima, koje je obećao prethodni gradonačelnik gospodin Zoran Perišić, ne bi li Naisu omogućio učešće u Jadranskoj ligi i ove godine.

Međutim, dez dodatnih sredstava učešće u Regionalnoj A2 ligi je nemoguće, te će Nais ove godine odustati od takmičenja na Jadranu. To će ujedno biti i korak nazad za klub, a vrata ove lige će verovatno biti zauvek zatvorena za Nais. Na sve to klub će biti i novčano kažnjen.

Odluku da Nais ove godine ne učestvuje u Regionalnoj A2 ligi, predsednik Naisa Milan Krstić saopštiće rukovodećim ljudima iz Regionalnog saveza u sredu od 15h. Tada će biti održan sastanak klubova iz regiona.

Takođe želimo da demantujemo i podatak naveden u saopštenju većnika za sport gospodina Branislava Kačara, od pre par dana, u kome se navodi da je Nais u 2015. godini od Grada dobio 5 453 000, 00 dinara. Na račun kluba je iste godine uplaćeno 12 953 000 dinara, od čega je 2 000 000 dato klubu za organizaciju turnira Osam nacija. Tako da je Nais najveću sumu novca dobio 2015. godine, a ne kako se u saopštenju navodi godinu dana kasnije.

Na kraju želimo da se osvrnemo na izjavu zamenika gradonačelnika Niša, Miloša Banđura. On je nakon sednice Gradskog veća za medije izjavio sledeće.

Uprava za sport smatra da zahtev VK Nais nije opravdan, tj. da je pet miliona dinara isuviše mnogo za tu drugu Jadransku ligu i oni smatraju da su sredstva koja su dodeljena prethodnim odlukama sasvim dovoljna i da su ona na nivou sredstava koje je klub dobijao i 2014. i 2015. godine.

Ukoliko gospodin Banđur zaista misli da je sa opredeljenim sredstvima moguće igrati tu „drugu Jadransku ligu“, pozivamo ga da dođe na mesto predsednika i predvodi Nais u Regionalnoj A2 ligi.“

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.