Početna » Nacionalna selekcija » Amerikanci nezaustavljivi u Jokohami

Amerikanci nezaustavljivi u Jokohami

(Foto: facebook.com/USAWP)
(Foto: facebook.com/USAWP)

U nedelju se u Jokohami završava Interkontinentalni turnir za popunu učesnika fajnal-ejta Svetske lige, a poznate su sve ekipe koje su se plasirale na završni turnir. To su: Sjedinjene Američke Države, Australija, Brazil, Japan i Kina, koja je bila najlošija, ali će u završnici igrati kao domaćin turnira.

Sjedinjene Američke Države, koje predvodi selektor Dejan Udovičić, zabeležile su svih pet pobeda u grupnoj fazi i u nedelju će igrati za prvo mesto sa selekcijom Australije, koja je upisala trijumf manje. Brazil selektora Ratka Rudića zauzeo je treće mesto i sutra igra sa Japanom, dok će se za peto mesto boriti Kazahstan i Kina, koja je, bez ikakve sumnje, najlošija na ovom turniru. Međutim, iako je Kazahstan bio bolji od Kine i slavio je 15:10, na fajnal-ejtu će igrati Kina, pošto kao domaćin ima zagarantovano mesto.

Kvalifikacioni turnir završava se u nedelju, kada se igraju utakmice za plasman. Za prvo mesto igraju SAD i Australija, za treće Brazil i Japan, a za peto Kazahstan i Australija.

Na finalnom turniru, koji se igra u Huidžuu krajem juna, Srbija će igrati u grupi B, sa Kinom i ekipama koje osvoje prvo i treće mesto na Interkontinentalnom turniru. Ako ne bude iznenađenja, u grupi sa Srbijom će biti SAD i Brazil. U grupi A igraće preostale dve ekipe sa turnira u Jokohami, odnosno Australija i Japan, kao i Grčka i Italija, koje su do finalnog turnira stigle kroz evropske kvalifikacije.

Rezultati

Prvo kolo: SAD – Australija 8:6, Kazahstan – Brazil 7:19, Japan – Kina 21:5
Drugo kolo: Australija – Brazil 13:9, Kina – Kazahstan 10:15, SAD – Japan 17:14
Treće kolo: Brazil – Kina 17:4, Kazahstan – SAD 7:19, Japan – Australija 5:7
Četvrto kolo: SAD – Brazil 16:11, Kina – Australija 4:21, Japan – Kazahstan 19:7
Peto kolo: Kazahstan – Australija 4:11, SAD – Kina 19:2, Brazil – Japan 16:10

Plasman: SAD 15, Australija 12, Brazil 9, Japan 6, Kazahstan 3, Kina bez bodova.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.