Početna » Nacionalna selekcija » Mitrović: Samo se mi pitamo

Mitrović: Samo se mi pitamo

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)
(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

Gotovo 20 vaterpolista iz Srbije ove sezone igra u mađarskom šampionatu. Najviše ih je u Egeru, Solnoku i Miškolcu. Branislav Mitrović je dete Vojvodine, godinama igra u Mađarskoj, a već dve sezone je član Egera. U kratkom intervjuu za „Sport“ golman reprezentacije Srbije govorio je o Egeru i predstojećim Olimpijskim igrama u Riju. Tim iz čuvene banje je na pragu plasmana na završni turnir Lige šampiona.

U subotu gostujemo Barseloni, dolazi nam Primorje, pa idemo Olimpijakosu. Tri pobede nam garantuju prvo mesto i prolaz u polufinale – kaže Mitrović za Sport i dodaje:

Bili smo raštrkani na sve strane tokom reprezentativne pauze. Iako nije bilo utakmica, potrebno je osveženje.

Šta o žrebu kažu Mađari?

Ne znam. Iskreno, nismo ni pričali o tome…. Ne želim da budem pogrešno shvaćen, ali mislimo samo na nas. Sada razmišljam samo o tome da zdravi dočekamo olimpijski turnir. U spremnost ne sumnjajte – kaže golman našeg tima.

O rivalima u grupi, tek po koja reč.

Kada sam saznao epilog žreba, u prvi mah sam pomislio da je naša grupa lakša. Međutim, ako pogledamo rezultate protivnika u poslednje dve, tri godine, dolazimo do drugačijeg zaključka. Ali, sve to nije ni važno. Od nas sve zavisi i moramo da se fokusiramo na četvrtfinale, najvažniju utakmicu na takmičenju.

Tamo rival može doslovno da bude bilo ko između Hrvata, Crnogoraca, Italijana, Španaca i Amerikanaca.

Tačno, ali mi se pitamo. Nismo prepotentni, tako smo sportski vaspitani.

Iskusni čuvar mreže ne krije najviše moguće ambicije i ne beži od pritiska koji takvi ciljevi neminovno nose.

Od toga čovek ne može da pobegne. Jedino pitanje je kako svako od nas taj teret nosi u sebi. Mene to ne ne pogađa. Znam da javnost od nas očekuje najviše, da mediji moraju da rade svoj posao, ali i mi naš, a to je da igramo najbolje što umemo. Ne sumnjam da će tako i biti – zaključio je Branislav Mitrović.

Novinar: Boško Živančević, Sport

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.