Početna » Nacionalna selekcija » Mađari osvojili kvalifikacioni turnir za OI

Mađari osvojili kvalifikacioni turnir za OI

(Foto: vlv.hu)
(Foto: vlv.hu)

U finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, Mađarska je pobedila domaću Italiju rezultatom 10:8. U meču za treće mesto Španija je bila ubedljiva protiv Francuske (16:4), dok je u neizvesnom susretu, u borbi za petu poziciju, Holandija bila bolja od Kanade rezultatom 9:8. Rumunija je u utakmici za sedmo mesto savladala Nemačku 10:9.

U nedelju je u Trstu završen kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Još ranije, posle četvrtfinalnih mečeva, bilo je poznato da su se na OI plasirali Mađarska, Italija, Španija i Francuska. U finalu veoma zanimljivog turnira selekcija Mađarske pobedila je domaćina, Italiju, 10:8.

Mađari su bolje počeli i golovima Deneša Varge i Balaša Erdeljija stigli do 2:0. Međutim, Italijani su se probudili i do kraja prvog perioda serijom golova stigli do preokreta i vođstva od 3:2. I u nastavku se vodila ravnopravna borba. Ekipa Tibora Benedeka preokrenula je i do kraja prvog poluvremena održavala gol prednosti. Posle dva minuta igre u trećoj četvrtini Mađarska je imala tri gola prednosti, a početkom poslednjeg perioda, kada je bilo 10:6, sve je bilo jasno. Italijani su do kraja ublažili poraz, a u završnici su crvene kartone dobili Norbert Hošnjanski i Mišel Bodegas.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace