Gocić: Čeka nas težak posao, Prlainović: Jak turnir

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

Srbija će u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Riju igrati sa selekcijama Mađarske, Grčke, Brazila, Australije i Japana. Čini se da je naša selekcija u nešto lakšoj grupi, pošto su u drugoj Hrvatska, Crna Gora, Italija, SAD, Španija i Francuska. Kapiten Živko Gocić i Andrija Prlainović rekli su za Žurnal da Srbiju u Brazilu očekuje težak zadatak i da je turnir veoma jak, pošto učestvuje 10 odličnih ekipa, uz dve protiv kojih nema opuštanja.

Jasno je da prve dve utakmice, sa Mađarskom i Grčkom, moramo da odigramo u najboljoj mogućoj formi. Brazil sa Rudićem nije naivan, ali je naš kvalitet presudan. Slede nam Australijanci koji traže pun angažman, jer znamo kakve smo probleme sa njima imali. I na kraju Japan, koji nije protivnik za brigu. Biće dobro što ćemo tada već znati koji smo u grupi i što možemo taj meč da odigramo bez velikog naprezanja kako bi što odmornije dočekali četvrtfinale – kaže Gocić za Žurnal i dodaje:

Verujem da pored nas iz grupe dalje idu Australija, Mađarska i Grčka. Brazil bi morao da dobije Australijance, ali je to za mene teško. U drugoj sigurno ispada Francuska, a od ovih pet ekipa teško je odrediti još neku koja će napustiti takmičenje. Čeka nas težak posao – zaključio je Gocić.

Andrija Prlainović je kazao da je turnir veoma jak, sa 10 odličnih ekipa.

Ne znam u ovom trenutku šta je bolje. U našoj grupi Japan nema šanse, a pored nas ova četiri tima u međusobnim duelima mogu jedni druge da pobede. Nadam se da ćemo mi izbeći poraz, a ako treba bolje da ga doživimo u grupi nego kasnije. Druga grupa će biti takođe neizvesna, sa velikom borbom za prolaz u četvrtfinale. Jak turnir, deset jakih ekipa plus Japan i Francuska, koji nisu klasa, ali su timovi protiv kojih ne možeš da igraš sa pola snage.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.