Vaterpolo spektakli u pet gradova za pomoć Narodnim kuhinjama

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

(Foto: David Damnjanović, Vaterpolo vesti)

Vaterpolo reprezentacija Srbije pružiće domaćoj publici spektakl u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Gračanici i Kragujevcu, a veliki deo prihoda od ulaznica ići će Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Širi spisak evropskog i svetskog šampona, potpomognut juniorima, igraće međusobno, a „Turneja šampiona“ kreće 21. marta mečom u Novom Sadu, a zatvara u Kragujevcu četiri dana kasnije.

Ovo je stara ideja koja će se konačno ostvariti. Takav smo sport da posle velikih takmičenja razbežimo na sve strane i nemamo vremena da se posvetimo publici. Trenutak je odličan, nacionalna prvenstva staju zbog kvalifikacionog turnira za Rio. Radujemo se i poseti Kosovu i Metohiji – rekao je selektor Dejan Savić danas na konferenciji za medije.

Savić je poručio da je jedan od ciljeva i da se mladi polako priključuju A timu.

Utakmice će biti miks standardnih reprezentativaca i mladih, sa ujednačenim ekipama. Jedan tim vodiću ja, a drugi Vladimir Vujasinović, a gledaće se i rezultat. Siguran sam da će publika uživati i da ćemo se pokazati u pravom svetlu. U Kragujevcu će sve biti revijalnog karaktera u kojem će učestvovati i mlađi pogoni Radničkog. Zahvalan sam Telekomu na podršci, ne samo u ovoj akciji.

Predsednik VSS Milorad Krivokapić ističe da je veliko interesovanje za utakmice.

U dogovoru sa Savićem realizovaćemo ovu turneju. Mnogi gradovi će umati priliku da vide šampione – rekao je prvi čovek VSS, koji je dodao da za ovu turneju vlada veliko interesovanje:

– Za ovakvu turneju vlada veliko interesovanje i pomoć Telekoma u realizaciji nje nemerljiva. Vaterpolisti su ponos nacije, uz Đokovića sigurno broj jedan i želim da Srbija ima još takvih sportista.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.